eur:
394.88
usd:
367.63
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Fribourg, 2018. május 2.Roman Abramovics orosz milliárdos érkezik az ellene indított per tárgyalására a fribourgi kerületi bíróságra 2018. május 2-án. Abramovicsot, valamint a tulajdonában lévő orosz Szibnyeft olajcéget a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) perelte be egy korábbi, 1997-ben nyújtott hitel miatt, ami mára meghaladja 38 millió eurót (kb. 12 milliárd Ft). Az EBRD 1997 során nyújtott hitelt az SBS Agro nevű orosz banknak, melynek fedezeteként a bank azt kérte, első legyen a hitelezők sorában az SBS által meghitelezett társaságnál, mely történetesen a svájci Runicom SA volt. Ezt a céget használta Abramovich a Szibnyeft olajának adó-hatékony értékesítésére. Az SBS Agro az orosz bankválság idején összeomlott, így az EBRD a svájci társasággal szemben igyekezett érvényesíteni követelését, a pénz azonban rejtélyes módon a Szibnyefthez vándorolt. (MTI/EPA/Anthony Anex)
Nyitókép: ANTHONY ANEX

Az ukránok Roman Abramovicsot kérték közvetítésre a békés megoldás ügyében

Különleges ötlet: az ukránok Roman Abramovics segítségét kérik a tűzszünet kieszközléséhez az Oroszország elleni háborúban.

A Chelsea tulajdonosa – aki a hét eleji megfogalmazások szerint mégsem vált meg tulajdonrészétől csak kölcsönadta azt a klub jótékonysági alapítványának – a BBC szerint közreműködik a békés megoldás keresésében.

Alekszandr Rodnyanszkij, a zsidó származású, kijevi születésű, a Wikipedia megfogalmazása szerint ukrán-orosz filmrendező és producer a brit közszolgálati médiának megerősítette, hogy Abramovics részt vesz a békés megoldásra irányuló kísérletekben. Rodnyanszkij hozzátette, nem biztos abban, hogy lesz hatása.

„Megerősíthetem, hogy az ukrán fél megpróbált találni valakit Oroszországban, aki hajlandó segíteni nekik a békés megoldás megtalálásában” – mondta Rodnyanszkij, aki alkalmasint az Oroszországban kitételt úgy értette, hogy az orosz vezetéssel kapcsolatban lévők között. Mint ismert, Abramovics évek óta Izraelben él.

Rodnyanszkij elmondta, hogy „Roman Abramoviccsal a zsidó közösségen keresztül állnak kapcsolatban, és segítségért fordultak hozzá. Abramovics azóta is próbál támogatást mozgósítani a békés megoldás érdekében. Bár a befolyása korlátozott, ő az egyetlen, aki válaszolt, és vállalta, hogy megpróbálja” – mondta a filmrendező-producer.

Azt is hozzátette: „Nem tudom, hogy ennek lesz-e hatása vagy sem, de magam is kapcsolatban vagyok Zelenszkij munkatársaival, és tudom, hogy hálásak az őszinte erőfeszítéseiért.”

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×