eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Christopher Nkunku, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Beütött a koronavírus az RB Leipzignél, Gulácsi Péter szerint ennek nem szabad számítania

Pozitív lett a koronavírustesztje a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig két legjobb góllövőjének, a portugál André Silvának, valamint a francia Christopher Nkunkunak.

A szabadságukról visszatért futballistákra most házi karantén vár. Az őszi idényben előbbi nyolc, utóbbi 15 gólt szerzett.

Gulácsi Péter, a lipcsei együttes magyar válogatott kapusa azt mondta, nem szabad, hogy a teljesítményüket illetően mentségként tekintsenek a két játékos kiesésére a hétvégi, Mainz elleni bajnokin (szombat, 15.30).

"Nem a miénk az egyetlen klub, amely küzd a koronavírussal. Meg kell őriznünk a pozitív hozzáállásunkat" – jelentette ki a csapatkapitány hétfőn, a téli szünet utáni első edzést követően. Hozzátette: már karácsony előtt is nagyon komolyan vették a pandémiával kapcsolatos előírásokat, ezeket most is betartják, a szabadság idején azonban nem volt egyszerű elkerülni a másokkal való találkozást.

A három magyart, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt foglalkoztató klubbal kapcsolatos hír az is, hogy távozik a csapattól Marco Kurth, aki négy és fél évig volt másodedző az együttesnél.

Az előző idényben ezüstérmes Leipzig féltávnál csak a tizedik helyen áll a Bundesligában.

"A bajnokság most nagyon kiegyenlített, minden csapat hasonlóan teljesít. Nekünk kiegyensúlyozottabban kell szerepelnünk, folytonosan jól kell teljesítenünk, a kapu előtt pedig ötletesebbnek kell lennünk" – fogalmazott Gulácsi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×