eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szász Emese, az országos vívó bajnokság női párbajtőr egyéni versenyének győztese a döntő után a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2016. november 26-án.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Szász-Kovács Emese bejelentette visszavonulását

Az olimpiai bajnok a decemberi ob-n lép utoljára pástra. 29 éves pályafutást zár le.

A decemberi országos bajnokság után befejezi pályafutását Szász-Kovács Emese olimpiai aranyérmes párbajtőröző.

Klubja, a Vasas pénteki közleménye szerint a 39 éves versenyző december 19-én lép utoljára pástra, ekkor zárja le 29 éves pályafutását.

A többszörös világbajnoki és Európa-bajnoki érmes Szász-Kovács a riói olimpián érte el karrierje legnagyobb sikerét, amikor megnyerte a női párbajtőr egyéni küzdelmét.

Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elárulta: a hónapok alatt folyamatosan alakult ki benne a döntés. "Érzem, hogy a szívem máshova húz" - szögezte le a többszörös világbajnoki és Európa-bajnoki érmes Szász-Kovács, aki a riói olimpián érte el karrierje legnagyobb sikerét, amikor megnyerte a női párbajtőr egyéni küzdelmét.

Mint elmondta, volt ideje lezárni magában a pályafutását, ám így is furcsa lesz magára nem élsportolóként tekinteni. "Jó kimondani, hogy nincs több kérdőjel, nincs több vacillálás, hogy belerakjak-e még három évet, hanem megszületett a döntés és lezárom ezt a nagyon-nagyon hosszú szakaszát az életemnek" - fejtette ki. Hozzáfűzte, ennek megfelelően a korábbiakhoz képest teljesen más intenzitással készül az utolsó örömvívásra, azt sajnálja csupán, hogy az ob-t zárt kapuk mögött rendezik.

A Vasas közleményében jelzi: a vívó nem szakad el a sportágtól, ugyanis társelnökként továbbra is aktív szerepet vállal majd a vívószakosztály életében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×