eur:
392.17
usd:
362.16
bux:
72085.01
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
PORTO, PORTUGAL - MAY 28: Thomas Tuchel the head coach / manager of Chelsea talks to Zsolt Low the assistant head coach / manager of Chelsea during the Chelsea FC Training Session ahead of the UEFA Champions League Final between Manchester City FC and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 28, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)
Nyitókép: Matthew Ashton - AMA//Getty Images

A Chelsea-mesternek a 4–0 után is van oka a fejfájásra

Thomas Tuchel: "Fantasztikus egy olyan csapatnak ilyen sok gólt rúgni, amely kiválóan védekezik." Massimiliano Allegri: "Már továbbjutottunk..."

Thomas Tuchel vezetőedző szerint csapata, a Chelsea kiemelkedő teljesítménnyel győzte le 4–0-ra a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ezzel az utolsó csoportmérkőzésétől függetlenül továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

"Nagyon erős teljesítményt nyújtottunk és kiváló eredményt értünk el. Fantasztikus egy olyan csapatnak ilyen sok gólt rúgni, amely kiválóan védekezik. Két lábbal a földön kell maradnunk, de az tény, hogy ez egy nagyszerű produkció volt" – nyilatkozott a német szakember, akinek egyik segítője Lőw Zsolt.

A tréner maximálisan elégedett volt tanítványai futballjával, örömét viszont kissé beárnyékolta, hogy két alapemberét, N'Golo Kantét és Ben Chilwellt is sérülés miatt kellett lecserélni.

"Chilly hirtelen éles fájdalmat érzett a térdében, majd később is komoly fájdalmai voltak. Hasonló volt N'Golo sérülése is, megbicsaklott egy kissé a térde, de remélhetőleg nem komoly a baj" – mondta Tuchel.

Massimiliano Allegri, a Juventus trénere nem ostorozta különösebben tanítványait. Mint mondta, a fő célt, a továbbjutást már korábban sikerült elérniük, a keddi meccsen pedig a legfőbb gond az volt, hogy a második félidőben a második és a harmadik gól előtt is hibáztak játékosai, ettől pedig elveszett a magabiztosságuk.

"Nyilvánvaló, hogy a Lazio hétvégi legyőzése után sem lettünk Európa legjobb csapata. Megvannak a korlátaink, ezt tisztán látjuk, s azon dolgozunk, hogy ezeken változtassunk" – jegyezte meg az olasz edző, akinek együttese Torinóban 1–0-ra győzni tudott a Chelsea ellen, s egészen keddig százszázalékos mérleggel állt.

A Chelsea és a Juventus egyaránt 12 pontos és már biztosította helyét a kieséses szakaszban. A csoportot az angolok vezetik, mivel az egymás elleni eredmények nekik kedveznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Miután történelmi vereséget szenvedett pártjával, Rishi Sunak konzervatív miniszterelnök leköszönő beszédében azzal kezdte, hogy elnézést kért az elszenvedett csalódásért, majd lemondása bejelentését követően kifejtette: "Mindent beleadtam ebbe a munkába, de önök egyértelmű jelzést küldtek, hogy az Egyesült Királyság kormányának változnia kell." 14 év tory kormányzás után a mai napon fel fog állni az új munkáspárti kabinet az országban, Keir Starmerrel az élén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×