eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
BUDAPEST, HUNGARY - OCTOBER 09: Hungary manager Marco Rossi speaks to media before the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Hungary and Albania at Puskas Arena on October 09, 2021 in Budapest, . (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Lengyel, magyar – 90 percig – nem jó barát

A magyar válogatott ma este zárja a világbajnoki selejtezőit a mostani sorozatban. A továbbjutás lehetősége már korábban elszállt, s a papírforma alapján arra sincsen – még győzelem esetén sem –, esély, hogy a harmadik helyre előre lépjen a csapat, az albánok elé.

Mindazonáltal Marco Rossi többször is hangsúlyozta, nagyon fontos a mai mérkőzés, a presztízs szempontjából és a jövő csapatának építése szempontjából is.

„A két csapatnak hasonlóak a szándékai a hétfői meccsel kapcsolatban. Mi minden alkalommal, mikor kimegyünk a pályára, büszkék vagyunk rá, hogy az országot képviseljük, így még akkor is mindent meg kell tennünk a győzelemért, ha a találkozónak nincs valódi tétje. Nem gondolom tehát, hogy Lengyelországnak előnyt jelenthetne, hogy már nincs esélyünk a kvalifikációra” – mondta.

A lengyelek a második helynél hátrább már nem végezhetnek, az elsőt pedig csak akkor érhetnék el, ha megtörténne ma este a futball 1863 óta íródó történetének legnagyobb meglepetése: az angol válogatott súlyos vereséget szenvedne San Marinóban.

Ez is magyarázza, miért mondott le Paulo Sousa a világ legjobb játékosának választott Robert Lewandowski, valamint a védelem egyik kulcsemberének számító Kamil Glik játékáról. Nyilván egyetlen más lengyel csatár sincsen a Bayern szupersztárjának színvonalán, de aki a helyére lép majd (például Dárdai Pál Herthájának játékosa, Krzysztof Piatek), mindent megesz majd azért, hogy jelezze, lehet rá számítani. A pótselejtezők sikeres megvívása esetén akár a katari világbajnokságon is.

A magyar csapat várható összeállítása: Dibusz Dénes – Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila – Loic Nego, Nagy Ádám, Schäfer András, Gazdag Dániel, Fiola Attila – Szalai Ádám, Schön Szabolcs.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik Varsóban és az M4 Sport képernyőjén.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×