eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A gólszerző Schäfer Andrásnak (k) gratulálnak csapattársai a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország - Magyarország mérkőzésen a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szép győzelem búcsúzóul: 2-1 a lengyelek ellen

A magyar válogatott győzelemmel búcsúzott a világbajnoki selejtezőktől, 2-1-re nyert Varsóban. A lengyelek így is a pótselejtezőben folytathatják, a magyar negyedik lett a csoportban.

Bizonyos szempontból különleges mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó világbajnoki selejtezőjén: először futballozik fedett stadionban tétmérkőzésén. A varsói mérkőzésen az ellenfél a lengyel csapat.

A lengyel tizenegy: Szczesny – Dawidowicz, Kedziora, Bednarek, Puchacz – Cash, Linetty, Klich, Moder – Swiderski, Piatek.

A magyar: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai Attila – Nego, Nagy Á., Schäfer, Nagy Zs. – Varga K., Szalai Ádám, Schön.

Hivatalosan nem lehetne magyar szurkoló a stadionban a FIFA-eltiltás miatt – az MLSZ nem is értékesíthetett belépőket –, de azért felhangzott a buzdítás, a lengyelektől tudtak venni a magyar fanatikusok.

Bó tíz perc eltelt, fölényben játszanak a lengyelek, de nem nagyban.

A lengyelek csupán három játékost tartottak meg a lefgutóbbi selejtezőjükről, péntek estéről, de az újak meg tele vannak bizonyítási vággyal. Sokkal többet birtokolják a labdát. Izgulniuk nincs miért, az angolok már 2-0-ra vezetnek San Marinóban.

Dibusz kétszer is nagyot védett, a nagyobbat Bednarek elől elütve a labdát. Utána Lang lépett belő Piatek lövésébe.

Két magyar akció keltett némi veszélyt, de Varga és Schön elöl is tisztáztak.

Megint a lengyelek támadnak, Fiola látványosan mentett.

A 37. percben Nagy Zsolt a jobbhátvéd helyéről küldött szabadrúgását Pucharcz hátrafelé csúsztatta, de Scháfer beugrott a labda útjába, s a kapuba stukkolta a labdát, 0-1.

Fioláról meg a mi kapunk felé pattant a labda egy szöglet után, de Piatek nem érte el jól, csak (kicsit) Dibuszt.

A Ferencváros kapusa nagyon magabiztosan véd.

A lengyelek majdnem újonca, Cash hátulról nagyon rondán odarúgott Szalai Ádámnak, akit a pályán ápoltak.

Vége az első félidőnek, 1-0 ide.

Erősítettek a lengyelek a második félidőre, Józwiak és Zielinski is beszállt. Cash és Moder ment le. A magyar csapat nem cserélt.

Dibusz újabb jó védése után jött a szöglet, aztán egy magyar kontrra, Varga Kevin lövését védte a Juventus kapusa. Talán jobb lett volna egy passz Szalai Ádámnak.

Közben zajlanak más mérkőzések is, miután a svájciak vezetnek, az olaszok pedig nem, az Európa-bajnok egyelőre pótselejtezős helyen áll.

Schön tekerése után Szczesny vetődve védett, a hosszú oldalon érkező Varga Kevin nem találta el jól a labdát.

A törökországi légiós lett az este első magyar lecseréltje, Gazdag Dániel állt be.

A 61. percben kiegyenlített a lengyel csapat, Swiderski stukkolta a kapuba a labdát, 1-1.

Szalai Attila sárga lapot kapott, a 2026-os vb-sorozat első selejtező mérkőzését kénytelen lesz kihagyni.

További sztárt küldött be Paulo Sousa, ezúttal Miliket. Bement Frankowski is. Piatek és Linetty számára befejeződött a mérkőzés.

Kiss Tamás váltotta Schön Szabolcsot.

Gazdag Dániel is kapott egy sárgát, neki is ki kell majdan hagynia egy mérkőzést.

Milik megütötte egy beadásnál Nagy Zsoltot, ápolni kellett a felcsúti hátvédet.

Közben az angolok már 9-0-ra vezetnek San Marinóban, Albánia–Andorr 0-0. A svájciak 3-0-ra vezetnek a bolgárok ellen, Észak-Írország–Olaszország 0-0. Ha az olaszok szereznének egy gólt, pontszámra, gólkülönbségre, szerzett gólra és egymás elleni eredményre tekintettel is egyformán állnának a svájciakkal.

Az év egyik legszebb magyar góljával vezet a magyar csapat, Fiola, Szalai Ádám, Schäfer, Kiss Tamás volt a labda útja, majd a visszapasszolt labdát Gazdag parádésan felrúgta a felső sarokba., 1-2.

Anglia már 10-0-ra vezet, s megszerezték az albánok is a vezetést.

Vécsei Bálint Naygy Ádám helyett dolgozik tovább az utolsó öt percben a középpályán. Hahn pedig Szalai Ádám helyén.

Svájci pótselejtezőre küldte az olaszokat! (Vagy az olaszok saját magukat.)

Vége a mi mérkőzésünknek is, 2-1-re nyert a magyar válogatott.

Így is negyedik lett a csoportjában a válogatott, duplán fájó az albánok elleni mínusz hat pont, hiszen döntetlent játszott a magyar csapat, s a lengyelek ellen +3-mal zárt.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×