eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Montenegró női kézilabda felkészülési mérkőzésen a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 2018. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Pert vesztett a magyar szövetség Kim Rasmussennel szemben

Két éve állították fel a dán szövetségi kapitányt a magyar női kézilabda-válogatott kispadjáról.

Első fokon a magyar női kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitányának adott igazat a bíróság a hazai szövetség (MKSZ) és a dán Kim Rasmussen között zajló jogvitában.

"Csaknem két év elteltével a javamra döntött a bíróság a magyar szövetséggel szemben. Természetesen nagyon boldog vagyok, és remélhetőleg hamarosan mindkét fél maga mögött hagyhatja ezt az ügyet, és továbbléphet" – írta közösségi oldalán Rasmussen.

Hozzátette, kellemetlen volt számára a menesztése, mert nagyon sok jó emléke van Magyarországról, a játékosokkal, a szurkolókkal és a szövetséggel kapcsolatban is.

Az MKSZ sajtóközleménye hangsúlyozza, hogy az ítélet nem jogerős, majd kifejti, hogy a felmondásból eredően zajlik jogvita a felek között. A bíróság döntésével az MKSZ nem ért egyet, ezért az ügy egyelőre nem zárult le.

"A magyar kézilabdázás továbbra is kiáll korábbi döntése mellett, amely szerint nem volt más választás a volt szövetségi kapitány menesztését illetően. Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen lehetséges döntést hoztuk meg, hiszen Kim Rasmussent a nemzetközi szövetség felfüggesztette, nem tudta elvégezni a munkáját" – mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Novák emlékeztetett, hogy a menesztést követően a tavaly év elején kinevezett új szakmai stábbal a magyar női válogatott kijutott a tokiói olimpiára, ahol a negyeddöntőben búcsúzott és a hetedik helyet szerezte meg.

Rasmussen tavaly április közepén döntött úgy, hogy beperli a magyar szövetséget. A dán edzőt a 2019 decemberében, Kumamotóban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a románok elleni vesztes csoportmérkőzésen előbb sárga lappal figyelmeztették, majd a hajrában a reklamálása miatt kétperces kiállítással sújtották csapatát. A játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a játékvezetők és a zsűri személyes támadást intézett ellene, kijelentése miatt pedig a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottsága felfüggesztette, az etikai bizottság hatáskörébe utalva az ügyet.

Rasmussent később, már a magyarországi menesztése után másfél millió forintra büntették és visszamenőleges hatállyal két hónapra eltiltották.

A szakvezető a lengyel válogatottal 2013-ban és 2015-ben is negyedik lett a világbajnokságon, majd 2016-ban a román CSM Bucuresti csapatát Bajnokok Ligája-győzelemig vezette. A magyar válogatott élére 2016 májusában nevezték ki, irányításával a nemzeti együttes története legrosszabb Európa-bajnoki, és két legrosszabb világbajnoki helyezését produkálta. A kontinenstornán 2016-ban a 12., 2018-ban a hetedik helyen végzett, a vb-n 2017-ben 15., 2019-ben pedig 14. lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×