eur:
393.1
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Varga Zsolt: idő kell a trófeahalmozó csapat újjáépítéséhez

Magyar–szerb párharcokkal folytatódik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája, szerdán az OSC Belgrádban a Crvena Zvezda vendége lesz, míg kedden este a Ferencváros a Radnicki Kragujevac csapatához látogat a csoportkör második fordulójában. A zöld-fehérek az elmúlt években a világ egyik legjobb együttesét alkották, és a mostani, jócskán megfiatalított keret is ígéretes, még ha egyelőre nem is számít a sorozat legnagyobb esélyei közé.

Varga Zsolt FTC-vezetőedző a múlt heti bajnoki meccseken a fiatalabb játékosoknak több lehetőséget adott, ugyanakkor a Brescia elleni (8–8) BL-nyitányhoz hasonlóan a Kragujevac ellen is inkább a rutinos klasszisoké lehet a főszerep, még ha erre az idényre kevesebb sztár is maradt a csapatban.

"A következő hetek eredményei döntik el, hogy az Olaszországban elért döntetlennek örülhetünk vagy éppen fájlalhatjuk majd a pontvesztést" – jegyezte meg az InfoRádió Pólópercek című műsorában.

Arra is kitért, hogy a Brescia volt az első igazán rangos ellenfél a szezonban, együttese pedig folyamatosan formálódik.

"Ahhoz általában évek kellenek, amíg összejön egy BL-győzelemre is esélyes gárda, és ez nemcsak a vízilabdasportra igaz. A Ferencvárosban évekig nagyon erős volt a keret,

a 11 megnyert trófea után most a fiatalokat előrelépése az egyik fő feladat.

Edzői hivatásom, hogy ezekből a srácokból minél többen a válogatottban is helyt álljanak, és húzóemberei legyenek a nemzeti együttesnek és a klubnak is" – fejtette ki Varga Zsolt.

Sydney olimpiai bajnoka szerint a fizikai adottságok alapján 1-2 évre szükségük lehet a fiatal játékosoknak ahhoz, hogy a legjobbak szintjét megközelítsék, majd melléjük kell 3-4 rutinos klasszis.

"A mostani csapattal is minden sorozatban szeretnénk a legjobbak lenni, bízom a játékosaimban, ugyanakkor a trófeahalmozáshoz meg kell adni a kellő időt" – mondta a 2019-es BL-győztes együttes vezetőedzője.

A teljes interjú meghallgatható ide kattintva, a Pólópercek adásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×