eur:
392.53
usd:
362.48
bux:
72164.65
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Moszkva, 2012. november 20.Dani Alves, a spanyol Barcelona csatára ujjong, miután gólt rúgott az orosz Szpartak Moszkva ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a G csoport 5. fordulójában a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2012. november 20-án. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: Jurij Kocsetkov

Két korábbi barcás klasszis csatlakozhat Xavi edzői stábjához

Az FC Barcelona új vezetőedzője stábjában üdvözölheti a futballcsapat korábbi két klasszis védőjátékosát, a brazil Dani Alvest és a katalán Carles Puyolt a Mundo Deportivo szerint.

A katalán sportnapilap a klubelnök Joan Laportára hivatkozva szolgált a két névvel.

"Dani Alves és Puyol nagyon jó kapcsolatot ápol Xavival, és mindig készek voltak segíteni a Barcelonát. Ha szükséges, most is ezt fogják tenni " - idézte Laportét az újság.

A klub hosszas tárgyalások és egyeztetések végén, szombatra virradóra jelentette be korábbi legendás játékosának szerződtetését, aki eddig a katari asz-Szadd együttesét irányította. A holland Ronald Koemant váltó, 41 éves tréner hétfőn, a stadion gyepén írta alá 2024-ig szóló szerződését. Utóbb elárulta, hogy a Barcával egyidőben a brazil válogatotthoz is hívták Tite szövetségi kapitány segítőjének, de a dél-amerikai ajánlat elfogadása helyett egykori klubjának invitálására mondott igent.

Xavitól - aki csaknem negyedszázadig játszott a Barcelonában és a felnőtt csapatban 767 mérkőzésen lépett pályára - azt remélik, hogy kivezeti az együttest jelenlegi nehéz helyzetéből, és egy új, sikeres korszakot kezd a klubnál. Xavi a katalánok elitalakulatával 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert, közte nyolc spanyol címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×