eur:
386.57
usd:
358.37
bux:
69019.92
2024. május 14. kedd Bonifác
Barcelona, 2014. május 17.A barcelonai Camp Nou stadion lelátója a Barcelona - Atlético Madrid spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2014. május 17-i mérkőzése előtt. (MTI/EPA/Alberto Estevez)
Nyitókép: Alberto Estevez

Kiszivárogtak a részletek Xavi szerződéséről a Barcánál

A korábbi legendás játékos, Xavi Hernández lesz az FC Barcelona futballcsapatának vezetőedzője a Sport című katalán sportlap szerda esti híre szerint.

Az újság úgy tudja, hogy a katalán klub három évre szóló szerződést ír alá a katari al-Szaddnál dolgozó, 41 éves szakemberrel, akivel már a megállapodás részleteiben is megegyeztek. A felek a lap szerint hamarosan hivatalosan is megkötik a kontraktust Dohában.

A Barca eddigi szakvezetője, a holland Ronald Koeman múlt csütörtökön távozott a vezetőedzői posztról. Azután küldték el, hogy a bajnokságban csak kilencedik helyen álló csapat 1-0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában. A gárda szakmai irányítását az átmeneti időre a korábban a tartalékcsapatot edző Sergi Barjuánra bízták.

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke Koeman menesztését követően azt mondta, "egy napon biztosan Xavi lesz az FC Barcelona vezetőedzője", azt azonban nem közölte, hogy már most átveszi-e a holland tréner helyét a katalán kispadon.

A korábbi középpályás, aki a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, benne nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere. A tavalyi szezonban a csapat kupákat nyert, s Katar bajnoka lett úgy, hogy egyetlen meccset sem veszített el.

A Sport szerint Xavi fizetése a katalánoknál kevesebb lesz, mint az al-Szaddnál.

Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×