eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Barcelona, 2010. november 30.Xavi HERNÁNDEZ barcelonai középpályás (elöl) lövését igyekszik hárítani Iker CASILLAS, a Real Madrid spanyol labdarúgóklub kapuvédője (zöldben) Barcelonában, a Camp Nou Stadionban 2010. november 29-én, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság örökrangadóján, az FC Barcelona-Real Madrid mérkőzésen. A találkozón a barcelonai együttes 5:0-ás kiütéses győzelmet aratott, és sikerével átvette a vezetést a bajnokságban. (MTI/EPA/ALEJANDRO GARCIA)
Nyitókép: MTI/EPA/ALEJANDRO GARCIA

"Xavi a Barcelona edzője lesz" - jelentette ki a klubelnök

Azt Joan Laporta nem árulta el, erre már a mostani üresedéskor kerül-e sor.

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke biztos abban, hogy egyszer Xavi Hernández lesz a labdarúgócsapat vezetőedzője, azt azonban nem közölte, hogy már most átveszi-e a menesztett Ronald Koeman helyét a katalán kispadon.

A sportvezető pénteken úgy fogalmazott, a Barcelona legendás játékosán kívül más jelölt is van a kalapban, ugyanakkor nem említett nevet.

"Most is elmondom, amit eddig is elmondtam, egy napon biztosan Xavi lesz az FC Barcelona vezetőedzője. Bízom abban, hogy ez még az én elnökségem alatt bekövetkezik, de nem tudom, pontosan mikor" - jelentette ki. Laporta kiemelte, folyamatosan figyelemmel kísérik a a katari al-Szaddnál dolgozó szakember tevékenységét, és remek visszajelzéseket kapnak.

A 41 éves korábbi középpályás 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert a Barcával, majd 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az együttes trénere.

A katalánokat eddig irányító Koemant az után küldték el, hogy a bajnokságban csak kilencedik helyen álló csapat szerdán 1-0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában. A felnőtteket átmenetileg a korábban a tartalékcsapatot edző Sergi Barjuán irányítja. A Barcelona a bajnokságban az Alavés, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev ellen lép pályára legközelebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×