eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Megvan Ronald Koeman utóda – de érkezése akadályba ütközhet

Joan Laporta meghozta a döntést: a szerdáról csütörtökre virradóan menesztett Ronald Koeman helyett a klub korábbi ikonja, Xavi Hernandez lesz az FC Barcelona vezetőedzője.

Laporta már korábban is, majd az Atlético Madrid elleni vereség után különösen szerette volna Xavit látni a kispadon.

Xavi 1998 és 2015 között 767 hivatalos mérkőzést játszott a klubban, ezzel második az örökranglistán Lionel Messi mögött. Másképpen: egyetlen katalán sem játszott nála többször a katalánok első számú klubjában.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok, az FC Barcelonával huszonöt trófeát nyert egykori középpályás (a Marca és a barcelonai Sport szerint is) igent mondott a megkeresésre, mert

hisz abban, hogy más irányít tud szabni a csapat szereplésének.

Az egyetlen akadály most az, hogy a Barcelonának tárgyalnia kell a katari ász-Szaddal, amelyhez Xavit szerződés köti a 2022-es világbajnokság végéig, gyakorlatilag 2022. december 31-ig. Az edző a csütörtöki nap folyamán tárgyal munkáltatóival a szerződés felbontása reményében.

A tervek szerint nem érkezik azonnal a Camp Nouba, csak a világbajnoki selejtezők miatti következő, novemberi szünetben veszi át a csapatot. A Barcának addig három mérkőzése van, mégpedig az Alavés, a Dinamo Kijev és a Celta Vigo ellen. Ezeken megbízott edző irányítja majd a csapatot.

Addig a korábbi balhátvéd, Sergi Barjuan lesz az ideiglenes edző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×