eur:
394.82
usd:
367.47
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
SPA, BELGIUM - MAY 6: (EDITORIAL USE ONLY) In this handout image provided by Red Bull, Cars race up through Eau Rouge to the Raidillon as spectators eat dinner on a balcony during the 6 Hours of Spa-Francorchamps, the second round of the 2017 FIA World Endurance Championships at Spa-Francorchamps Circuit on May 6, 2017 in Spa, Belgium. (Photo by Dean Treml/Red Bull via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images

Teljesen átalakul a Forma–1 ikonikus kanyarja

Biztonságosabbá teszik az Eau Rouge-Raidillon kanyarkombinációt Spa-Francorchamps-ban.

A Forma-1-es Belga Nagydíjnak otthont adó Spa-Francorchamps, sőt, az egész F1 egyik leghíresebb kanyarkombinációja az Eau Rouge-Raidillon páros. A pilóták többsége mindig is szerette a lendületes, szintben is eltérő, egymásba fűzött bal-jobb-bal ívet, melyet a mai autókkal száraz időben már padlógázon is teljesíteni lehet, ennek ellenére mindig is veszélyesnek számított. Itt hunyt el Anthoine Hubert F2-es pilóta 2019-ben, de idén Jack Aitken lába tört el egy tömegkarambolban a hegytetőn.

A biztonság érdekében jövőre már nagyobb bukótér áll a kicsúszó autók rendelkezésére, az aszfaltozott kifutót sóderre cserélik, így nem kell félni attól, hogy egy versenytempóban közlekedő pilóta elé visszacsapódik valamelyik versenytársa – írja a vezess.hu.

Az építkezések miatt le kell bontani egy ikonikus épületet is: a hegy tetején lévő ház, amely számos fotón szerepel, útban volt. Az alatta lévő több méter vastag földréteggel együtt minden eltűnik onnan az épülő bukótér miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×