eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hungary fans in the stands during the 2022 FIFA World Cup Qualifying match at the Puskas Arena, Hungary. Picture date: Thursday September 2, 2021. (Photo by Attila Trenka/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Attila Trenka - PA Images/Getty Images

Kétéves kitiltást kaptak a magyar–angol rendbontói

Akiket nem tudtak azonosítani a Puskás Arénában, azok után a rendőrség nyomoz.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított még a szeptember 2-i Magyarország–Anglia labdarúgó-világbajnoki selejtező után, és rasszista megnyilvánulások miatt két zárt kapus mérkőzéssel büntette, valamint 200 ezer svájci frank megfizetésére kötelezte az MLSZ-t.

A magyar szövetség akkor közölte, kitiltásra számíthatnak a rendbontó szurkolók. Most a rangado.24.hu megkérdezte az MLSZ-t, és kiderült, már több szurkolót is azonosítottak.

"Azok a rendbontók, akiket a biztonsági szolgálat a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján, a sportrendezvények látogatásától két évre kizárásra kerültek. Azon rendbontók esetében, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján folytatja a nyomozást" – válaszolta Sipos Jenő, a szövetség szóvivője.

Ha a FIFA fegyelmi döntése jogerőre emelkedik,az MLSZ polgári peres eljárás keretében a bizonyítottan rendbontókra hárítja a pénzbüntetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×