eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi szövetségi kapitány a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi: én sosem adom fel, és nem holnap akarom elkezdeni

Több fiatalnak is lehetőséget adhat a magyar válogatott szövetségi kapitánya Anglia ellen.

Mindig küzdeni fog, és nem adja fel Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese kedden este a Wembley Stadionban az angolok ellen lép pályára a világbajnoki selejtezők nyolcadik fordulójában.

"Amikor nem jönnek az eredmények, akkor két eshetőség van, lemondani, vagy tovább küzdeni, én sosem adom fel, és nem holnap akarom elkezdeni"

- válaszolta londoni sajtótájékoztatóján a tréner arra a kérdésre, hogy egy súlyos vereség esetén önként távozna-e posztjáról.

"Remélem, tudunk egy jó mérkőzést játszani, és sikerül olyan eredményt elérnünk, amivel emelt fejjel jöhetünk le a pályáról" - mondta Rossi, aki szerint tökéletes játékra van szükség ahhoz, hogy megfékezzék a klasszisokkal felálló Eb-ezüstérmes angolokat.

Az olasz szakember megjegyezte, a selejtezősorozat végéhez közeledve - amikor csapata érdemben már nem tud beleszólni a továbbjutás kérdésébe - természetesen el kell gondolkodni a jövőn, így a keddi összecsapáson több fiatal futballistát is pályára küld, ráadásul éppen a Wembley-ben, ahol ennek hagyománya is van.

Rossinak biztosan több helyen kell majd változtatnia a szombati összecsapáshoz képest, amikor a nemzeti együttes 1-0-ra kikapott a vendég albán gárdától. Willi Orbán az RB Leipziggel kötött megállapodás szerint visszatért klubjához, míg Kleinheisler László sérülés, Botka Endre pedig sárga lapok miatt nem léphet pályára.

A játékosok közül a korábban Angliában légióskodó Bogdán Ádám vett részt a sajtótájékoztatón, de Marco Rossi az MTI kérdésére elmondta, hogy a Ferencváros kapusa csak a kispadon kap majd helyet, ugyanakkor egy kiváló hálóőr és remek ember, akire a jövőben is számít majd a keretben.

A 34 éves hálóőr szerint a keddinél nincs jobb lehetőség arra, hogy feledtessék az elmúlt mérkőzések okozta rossz érzéseket:

"Nagyon örülök, hogy itt vagyunk a Wembleyben, egy fantasztikus helyen. Két rossz eredmény az albánok ellen, és máris rossz a szánk íze, de annál jobbat nem lehet kapni, vagy kérni, hogy ezekre az eredményekre egy szentélyben, a világ egyik legjobb csapata ellen válaszoljunk. Remélem, egy jó meccset fogunk játszani, hasonló tűzzel, mint az Európa-bajnokságon".

Egy angol újságíró arra reagáltatta Marco Rossit, hogy a két csapat budapesti összecsapását követően a brit lapok sokkal inkább az általuk ellenségesnek, rasszistának leírt hangulatról írtak, mintsem a futballról. Ezzel kapcsolatban a magyar válogatott szövetségi kapitánya leszögezte, a végül zárt kapus büntetést hozó incidens mindössze néhány emberhez köthető. Szerinte Magyarország, akárcsak Anglia vagy bármelyik európai ország, nyitott, toleráns és demokratikus.

A keddi világbajnoki selejtező 20.45 órakor kezdődik a Wembley Stadionban.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×