eur:
393.08
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Sártengerben úszik a kajak-kenu-vb helyszíne

Gumicsizmában lehet csak biztonságosan kiszállni a hajókból a dán tó partján.

Ötvenhat ország közel 700 versenyzője - köztük 42 magyar - küzd a csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó koppenhágai gyorsasági és para kajak-kenu világbajnokságon, amelyen egyelőre igencsak mostohák a körülmények.

A regattának otthont adó Bagsvaerd-tó festői szépségű, s a dán válogatott fő felkészülési bázisa, ezzel együtt sokszor szeles - ezt tapasztalhatták a versenyzők a szerdai edzésnapon is -, az infrastruktúrája pedig nagyon messze van attól, mint amit például Szegeden, a Maty-éren tapasztalhatnak az odaérkezők.

Bár a szél a nyitónap reggelére jelentősen mérséklődött, éjjel kiadós eső áztatta a dán fővárost, s ennek következtében a versenyhelyszín környéke is sárban úszik, a parton gyalogosan közlekedve elkel a gumicsizma.

A szervezésre és a körülményekre Hüttner Csaba szövetségi kapitány is panaszkodott: már a csapat érkezésekor sem volt minden rendben, késett a transzfer, ráadásul nem is abba a szállodába vitték őket, ahova kellett volna, s a pályától viszonylag messze, 50 percnyire laknak. Szóvá tette azt is, hogy a parton nincs zuhanyzási lehetőség, az ebédlőben pedig nem lehet leülni, a megkapott ételt a szabadban - a földön, egy fatörzsön vagy nagyobb köveken elhelyezkedve, illetve állva - kell elfogyasztaniuk a résztvevőknek.

Utóbbi intézkedés még a koronavírus-járvány következménye, noha Dániában egy hete feloldottak minden korlátozást, így a szájmaszk viseletét, a biztonsági távolságtartást, a gyülekezési korlátozást és védettségi igazolvány használatát. A világbajnokság területén ezzel együtt - tekintettel a sok külföldi jelenlétére - zárt térben továbbra is kötelező a maszk és a kézfertőtlenítés, s ügyelni kell a távolságtartásra is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×