eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (j) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője karambolozik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíján a monzai versenypályán 2021. szeptember 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

F1-szakértő: van egy zavaró dolog a monzai balesetben

Kettős McLaren-győzelemmel zárult a Forma–1-es Olasz Nagydíj, a szezon első felében gyengén teljesítő Daniel Ricciardo pályafutása nyolcadik futamgyőzelmét aratta. Monzában a két bajnokesélyes összeütközött, Max Verstappent meg is büntették az esetért, Lewis Hamilton testi épségét pedig a glória nevű biztonságtechnikai eszköz óvta meg. Az InfoRádió elsőként a McLaren sikeréről kérdezte a Racingline.hu főszerkesztőjét.

Vámosi Péter szerint annál is inkább szenzációs siker a McLaren elsősége Monzában, mert azt annak a Ferrarinak az otthonában érték el, amely istállóval az idén igencsak „egymásra találtak” és közvetlen vetélytársuknak számít. „Azt gondolom, Daniel Ricciardo és Lando Norris kettős győzelme fokozza a dolog értékét” – fogalmazott.

Mint ismert, a verseny egyik fő vitapontját Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése jelentette, amely során a glória (Halo), ha nem is feltétlenül életet mentett, mindenesetre nagyon súlyos sérülést előzött meg a brit pilótánál, miközben a holland versenyzőt utólag megbüntették, Szocsiban három rajthelyes büntetést kap.

A Racingline.hu főszerkesztője a büntetéssel kapcsolatban azt mondta, vélhetően a versenyigazgatóság – hasonlóan a silverstone-i eseményekhez, amikor Max Verstappen húzta a rövidebbet – arra törekedett, miután „kellően nagy a hájp”, hogy nem volna okos egyik pilótát sem kivenni az év végi hajrából, hiszen még bármelyikükből bajnok lehet. Vagyis Hamilton 10 másodperces büntetése Silverstone-ban és Verstappen három rajthelyes büntetése Szocsiban részben az említett törekvésnek köszönhető – összegezte Vámosi Péter. Megjegyezte, miután Monzában mindkét versenyző kiesett, újabb 10 másodperces büntetésnek nem lett volna értelme, „de azért valamit csak illett kiszórni neki is”.

A szakíró, azon túl, hogy mindkét esetet versenybalesetnek tartja, utóbbit illetően kicsit „zavarónak érzi”, hogy a hétszeres világbajnok hagyott-e elég helyet Max Verstappennek. A Red Bull ugyanis a rázókövön pattant meg kissé, elindítva az ismert „dominót”, amely során a Red Bull nekicsapódott a Mercedesnek, majd végül fölé került, de a Halónak köszönhetően „nem lett nagyobb fejetlenség a dologból” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×