eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: mksz.hu

Pálinger Katalin: már most kell foglalkozni a középdöntős ellenfelekkel is

A Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szerint a női válogatott számára a cél a negyeddöntőbe jutás a decemberi világbajnokságon.

Pálinger az M1 aktuális csatornának elmondta: nagyon furcsa, hogy a vb-n olyan csoportot hoztak össze, amelyben csak európai együttesek szerepelnek majd.

"Ez azért nem megszokott dolog, de ha azt nézzük, hogy a mi válogatottunk a legjobb nyolc közé szeretne kerülni, akkor nekünk most nem is az a legfontosabb, hogy kik a csoportellenfeleink. Onnan ugyanis mindenképpen tovább kell menni, és már most a középdöntős ellenfelekkel is kell foglalkozni. Ez nem nagy nagyképűség, de ettől a csapattól elvárjuk, hogy jusson a középdöntőbe" - mondta.

A csoportellenfelekkel kapcsolatban kiemelte: az erőviszonyok ismeretében a magyar és a német csapat előrébb helyezkedik el riválisaiknál, amivel nem áll szándékában lebecsülni a cseheket és a szlovákokat. Legfőképpen azért nem, mert az európai női kézilabdában már nincsenek előre lefutott mérkőzések, könnyedén hozott győzelmek, és a legutóbbi világversenyeken rendre akadtak meglepetéscsapatok is. Majd utalt éppen a magyarok egyik csoportellenfelére, a csehekre, valamint a horvátokra.

"Nem szabad úgy nekimenni, hogy a német-magyar mérkőzés lesz majd a csoportdöntő, mert mindig csak az éppen soron következő meccsre fogunk készülni. A csoportban minden találkozónkat meg kell nyernünk, ez a cél" - nyilatkozta Pálinger.

A válogatottat irányító Elek Gábor megbízatása szövetségi kapitányként az olimpia végéig szólt, ezzel kapcsolatban Pálinger elmondta: az ilyenkor szokásos menetrend szerint az elnökség összeül és értékeli a válogatott teljesítményét, valamint a szövetségi kapitány munkáját, illetve meghallgatják a beszámolót, majd meghozzák "a megfelelő döntést".

"Olimpiai ciklusban gondolkodunk, és ugye ott az ötkarikás játékokat követi majd egy hazai rendezésű Európa-bajnokság is. Ezért hosszú távú tervet állítunk majd fel, méghozzá rövid időn belül" - hangsúlyozta a sportvezető.

A magyar női válogatott pótselejtezőn harcolta ki az olimpiai részvételt, Tokióban végül - két győzelemmel és négy vereséggel - a hetedik helyen zárta a tornát. A vb-n, amelyet december 2. és 19. Spanyolországban rendeznek, először szerepel majd 32 csapat, és a tornán mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol négy darab hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben az Ázsia-bajnokság győztese, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozik.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×