eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gálfi Dalma játszik Jani Réka ellen a tenisz Budapest Kupán a Nemzeti Edzésközpontban 2020. május 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Még a ruha alatt is kötésekkel, de megvan az újabb győzelme Gálfi Dalmának

Kedden nyerte karrierje első WTA-meccsét, csütörtökön a másodikat.

Gálfi Dalma bejutott a negyeddöntőbe a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

A világranglista 176. helyezettje – aki a múlt héten egyesben és párosban is a döntőig jutott egy franciaországi versenyen – csütörtökön az Asbóth József Stadion második mérkőzésén a szlovák Anna Karolina Schmiedlovával (126.) szállt szembe. Korábbi egyetlen találkozójukon, a 2017-es US Open selejtezőjében az ellenfél győzött, aki három WTA-tornagyőzelméből az egyiket 2015-ben Bukarestben szerezte meg. Akkor Márky Jenő jogtulajdonos versenyének Budapest helyett a román főváros adott otthont, majd idén költözött vissza a Római-partra.

A 22 éves magyar kedden nyerte élete első WTA-főtáblás meccsét, és remek formáját a nyolcaddöntőre is átmentette: 3:1-re, majd 5:2-re elhúzott úgy, hogy közben mindössze egy bréklabdát kellett hárítania. Végül magabiztosan kiszerválta a szettet, és 32 perc elteltével már csak egy játszmára volt a legjobb nyolctól.

A világranglista 26. helyén is megforduló Schmiedlova a folytatásban 3:2-nél először vette el Gálfi adogatását, aki viszont rögtön visszabrékelt. A balatonfüredi teniszező 5:5-nél ismét lépéselőnybe került, majd magabiztosan hozta a szerváját, és egy alapvonalra ütött tenyeressel lezárta az 1 óra 35 perces mérkőzést.

"Elég jól játszottam ma, pedig szívós ellenfelet kaptam, akivel volt már egy nehéz meccsünk a US Open-selejtezőben. Örülök, hogy sikerült visszavágnom – mondta a pályán adott nyilatkozatában. –

Sok sérüléssel küszködök, fájdalomcsillapítókkal játszom,

és még a ruha alatt is kötések vannak rajtam,

de még bírom, és várom a holnapi negyeddöntőt." A nyolc között a szerb Olga Danilovic (164.) vár rá.

A továbbiakban Udvardy Panna (204.) a hatodik kiemelt fehérorosz Aljakszandra Szasznoviccsal (86.) csap össze,

a centerpálya zárómeccsén pedig Bondár Anna és Gálfi Dalma találkozik Stollár Fannyval és a román Mihaela Buzarnescuval a párosok negyeddöntőjében.
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×