eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton az ausztrál Marc Polmans ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án.
Nyitókép: MTI/AAP/Dave Hunt

Fontos magyaros hírek érkeztek a wimbledoni teniszbajnoksággal kapcsolatban

Olasz szupertehetséggel kezd Fucsovics Márton, Babos Tímea feladata sem lesz egyszerű.

A pénteki sorsolás alapján Fucsovics Márton a 19. helyen kiemelt olasz Jannik Sinnerrel, míg Babos Tímea az orosz Anna Blinkovával játszik az első fordulóban a jövő hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon.

A magyar Davis Kupa-válogatott kapitányának nem lesz könnyű dolga a 19 éves olasszal szemben: Sinner 2019-ben megnyerte az U21-es világbajnokságot, tavaly negyeddöntőig menetelt a Roland Garroson, idén pedig döntőt játszott a miami ezres viadalon.

Az ATP-rangsorban jelenleg 23. teniszező idén 24/12-es győzelmi mutatóval rendelkezik és egy tornán diadalmaskodott. Legjobb világranglistás helyezése a 17. volt, idén májusban.

Fucsovics eddig kétszer találkozott riválisával: a tavalyi ausztrál nyílt teniszbajnokságon három játszmában legyőzte Sinnert, az olasz ugyanakkor - ugyancsak 2020-ban - Szófiában kétszettes sikerrel vágott vissza.

A 29 éves nyíregyházi játékos a tábla felső negyedébe kapott besorolást.

A férfiaknál a nyolcszoros győztes

Roger Federer az alsó negyedbe került, így a világelső és címvédő Novak Djokoviccsal csak a döntőben találkozhat.

Előbbi a francia Adrian Mannarino, utóbbi a szabadkártyás brit Jack Draper ellen mutatkozik be. Az ugyancsak szabadkártyával induló, kétszeres győztes brit Andy Murray a georgiai Nikoloz Baszilasvilivel találkozik.

A nőknél a 28 esztendős Babos (116.) az első fordulóban a világranglistán 58., 22 éves orosz Anna Blinkova ellen kezdi meg szereplését a füves pályás Grand Slam-tornán. Riválisa egyéniben eddig egy challenger-viadalon diadalmaskodott, legjobb GS-eredménye a 2019-es Roland Garros harmadik fordulója.

Amennyiben a legelőkelőbben jegyzett magyar női teniszező továbbjut, a 64 között valószínűleg a világelső ausztrál Ashleigh Barty vár majd rá, aki a nyitókörben a rákbetegségéből felépült spanyol Carla Suárez Navarróval csap össze.

A rekordbeállítást jelentő 24. egyéni GS-sikerére hajtó, hatodik helyen kiemelt amerikai Serena Williams - a torna hétszeres bajnoka - a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics (51.) ellen kezd.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×