eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A spanyol Rafael Nadal honfitársa, Feliciano Lopez ellen játszik a párizsi keménypályás férfi tenisztorna második fordulójában 2020. november 4-én.
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

Nem lesz meg Rafael Nadal 14. Roland Garros-győzelme - videó

Novak Djokovic legyőzte Rafael Nadalt a francia nyílt teniszbajnokság pénteki elődöntőjében.

Novak Djokovic legyőzte Rafael Nadalt a francia nyílt teniszbajnokság pénteki elődöntőjében.

A maratoni, nyolc és fél perces első játék után - melyben a 13-szoros bajnok spanyol szupersztár két bréklabdát hárított - Nadal hengerelt és 5:0-ra elhúzott, és bár a világelső Djokovic visszazárkózása közben hat játszmalabdát kihasználatlanul hagyott, a hetediket megoldotta, így egyórányi játék után szettelőnybe került.

A második játszma gyors brékváltással indult, majd Djokovic 3:2-nél ismét elvette riválisa szerváját. Nadalnak a következő játékban három lehetősége is volt azonnal visszajönni, de a világelső ezeket hárította, majd lezárta a játékrészt és egyenlített.

A harmadik felvonás elején Djokovic teniszezett jobban, de miután ismételten elvette Nadal adogatását, a spanyol azonnal emelt játéka minőségén és visszabrékelt. A következő Nadal szervajáték ugyanakkor megint a 34 éves Djokovicé lett, akinek 5:4, 30:0-je volt, amikor egy könnyű tenyerest elhibázott. Ettől 35 esztendős riválisa vérszemet kapott, Djokovic adogatásánál szettlabdához is jutott, de végül rövidítés döntötte el az elképesztő színvonalú játékrészt. Ebben a szerb hibázott kevesebbet, így 3 óra 29 perc játék után már nála volt a szettelőny a Roland Garroson 105/2-es győzelmi mutatóval álló spanyollal szemben.

A negyedik etap Nadal brékjével kezdődött, de mivel a 20-szoros Grand Slam-bajnok spanyol gyengén adogatott, hamarosan már a 18 GS-trófeánál tartó Djokovic vezetett 4:2-re. Újabb fordulatot már nem tartogatott a mérkőzés, így a sorozatban hat játékot nyerő szerb lett az első teniszező, aki kétszer is legyőzte a Roland Garroson Nadalt. Először a 2015-ös negyeddöntőben három szettben diadalmaskodott a spanyol felett.

Djokovic, aki 30-28-ra javította örökmérlegét riválisa ellen, hatodik párizsi fináléjára készülhet, eddig egyszer, 2016-ban tudott diadalmaskodni a salakos GS-en.

A szerb teniszező vasárnapi ellenfele a pályafutása első Grand Slam-döntőjére készülő görög Sztefanosz Cicipasz lesz,

aki öt szettben kerekedett a német Alexander Zverev fölé.

Eredmény, elődöntő, férfiak:

Novak Djokovic (szerb, 1.)-Rafael Nadal (spanyol, 3.) 3:6, 6:3, 7:6 (7-4), 6:2

korábban:

Sztefanosz Cicipasz (görög, 5.)-Alexander Zverev (német, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×