eur:
395.76
usd:
368.9
bux:
71831.83
2024. július 2. kedd Ottó
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott San Marino-Magyarország mérkőzésen Serravalle-ben 2021. március 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Marco Vasini

Munkában a Rossi-csapat, 18 játékossal

Megkezdte a felkészülést a magyar válogatott az Európa-bajnokság előtt.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfő délután megtartotta első edzését a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő, még nem teljes létszámú keretének.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a kerettagok több mint fele már megérkezett Telkibe: szűk egy hónappal a Portugália elleni első csoportmeccs előtt a Magyarországon futballozó játékosok mellett a klubszezont már szintén befejező Lang Ádám, Kecskés Ákos és Nagy Ádám is az olasz szakember rendelkezésére állt. Marco Rossi nagyon hasznosnak ítélte, hogy már most el tudták kezdeni a munkát a kerettagok többségével.

"A már megszokott kerettagok számára ugyancsak hasznos ez a plusz egy hét, de az újoncok számára is jó lehetőséget ad arra, hogy minél jobban megismerjék az elképzeléseinket, és persze nekünk is, hogy minél jobban megismerjük őket" - nyilatkozta. Az edző kiemelte: ezen a héten a taktikai elemek gyakorlásán, az automatizmusok minél hatékonyabb kialakításán lesz a hangsúly, míg jövő héten, az ausztriai edzőtáborban egy kicsit nagyobb figyelmet kap majd a fizikai felkészítés is.

A jelenlegi 18 játékos csütörtökön a Törökországban játszó kerettagokkal, Szalai Attilával és Varga Kevinnel egészül ki, míg a többiek jövő hét elejétől állnak rendelkezésre.

A magyar válogatott az Európa-bajnokságon június 15-én a címvédő portugálokkal, négy nappal később a világbajnok franciákkal találkozik a Puskás Arénában, majd június 23-án a 2014-ben vb-aranyérmes németek ellen Münchenben zárja a csoportkört.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Vesztésre áll Európa a digitális harcban, kiakadtak Brüsszelben

Vesztésre áll Európa a digitális harcban, kiakadtak Brüsszelben

A tagállamoknak ambiciózusabbnak kell lenniük az Európai Unió digitális programjában meghatározott célok elérése érdekében, a digitális infrastruktúra, a vállalkozások, a készségek és a közszolgáltatások terén való előrelépés ugyanis döntő fontosságú az EU jövőbeni gazdasági jóléte és társadalmi kohéziója szempontjából - jelentette ki az Európai Bizottság kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×