eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Madrid, 2018. július 23.Andrij Lunyin ukrán kapust, a Real Madrid új játékosát bemutatja Florentino Pérez klubelnök a spanyol futballcsapat madridi otthonában, a Santiago Bernabeu Stadionban 2018. július 23-án. (MTI/EPA/Zipi)
Nyitókép: MTI/EPA/Zipi

Real Madrid-elnök a Szuperligáról: úgysem történnek meg a kizárások

Florentino Pérez szerint a sorozat megmentheti a futballt.

Florentino Pérez szerint elsősorban a nagy klubok nehéz anyagi helyzete miatt volt szükség arra, hogy életre hívják az Európai Szuperligát (ESL), amelyben húsz csapat szerepel majd. A Real Madrid elnöke a hétfői bejelentést követően exkluzív interjút adott az El Chiringuito TV-nek, amelyben kifejtette, hogy a pénzügyi problémákkal küzdő csapatoknak minél több kiemelt téttel bíró mérkőzést kell játszaniuk annak érdekében, hogy visszaszerezzék bevételeik egy részét.

A 74 éves sportvezető hozzátette, egy statisztika szerint a fiatalok negyven százalékát már nem érdekli a labdarúgás, ennek pedig az az oka, hogy túl sok alacsony színvonalú mérkőzést rendeznek. Pérez szerint a Szuperliga létrehozásával újra közönséget is nyerhetnek a sportágnak, amelyet így megmenthetnek.

Pérez szerint a Szuperligában érdekelt klubok anyagi megerősödése a világ futballjában szereplő kisebb egyesületeknek is jót tehet, hiszen azáltal, hogy az egyik fél nagyobb összegeket költhet játékosvásárlásra, megindul a pénz áramlása a sportágban.

A Real Madrid első embere reagált az európai szövetség (UEFA) "fenyegetésére" is, amely szerint a klubokat hazájuk versengéseiből, illetve a nemzetközi kupákból is kitiltják, míg a Szuperligában érintett játékosok nem léphetnek pályára a világ- és Európa-bajnokságokon. Mint közölte, százszázalékig biztos benne, hogy ezek nem fognak megtörténni.

Pérez az interjúban elmondta, amennyiben lehetőség nyílik rá, akkor már idén augusztusban elrajtol az Európai Szuperliga.

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×