eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A győztes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kopasz Bálint: a szafarizás szóba sem jöhet

Az összes idei versenyen indulna a világbajnok kajakozó Kopasz Bálint, aki a dél-afrikai edzőtáborozása közben nyilatkozott az InfoRádiónak.

Kopasz Bálint hangsúlyozta, hogy még hosszú évekig szeretne élversenyző maradni, és több olimpián is részt venni. Az ötkarikás játékok tavalyi halasztását lehetőségként fogta fel, arra koncentrálva, hogy miben tud még fejlődni. Így például nekifogott a gyógytornának, hogy kevesebb sérüléssel keljen majd bajlódnia az idei évben. A kevesebb sérülés pedig egyenlő a több edzéssel - tette hozzá a világbajnok sportoló, aki természetesen azt várja, hogy még jobb formában versenyezhessen 2021-ben.

Kopaszt Bálint megjegyezte, hogy a járvány beköszöntével csupán két versenyen vehetett részt a 2020-as esztendőben. A magyar bajnokság mellett rajthoz állt 500 és 1000 méter egyesben a szegedi Világkupán is megmérettette magát. Bár a részvétele egyik versenyen sem lett volna kötelező, mindenképp élni kívánt a lehetőségekkel, ennek köszönhetően pedig remek formában tudott ráfordulni az idei évre, és minden viadalon el szeretne indulni.

A Győr sportolója február harmadik hetében kezdte meg edzőtáborát Dél-Afrikában, a felkészülés 28 napig tart, és március 17-én tér vissza Magyarországra. Mint elárulta, szépen kitölti a napjait a kétszeri evezés, a kilométergyűjtés, illetve a kondi- és kiegészítő futóedzések, valamint a nyújtások. Bár a magyar csapat zöme kint tartózkodik, Kopasz Bálint közös edzéseken nem vesz részt, legfeljebb a konditeremben fut össze társaival.

A világbajnok kajakozó azt is megjegyezte, a vírushelyzet miatt, az egészsége megőrzéséért csak a legritkábban esetben hagyja el a szállását beváráslás végett, a kirándulás, szafarizás viszont szóba sem jöhet.

A teljes interjú meghallgatható az InfoRádió Ötkarika című műsorában, ide kattintva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×