eur:
392.69
usd:
362.66
bux:
72166.75
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, miután csapata 1-1-re egyenlített a Bayern München ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. szeptember 14-i mérkőzésen Lipcsében.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Gulácsi Péter számára különleges a BL tavaszi nyitánya

Már Budapesten az RB Leipzig és a Liverpool FC csapata, semmi akadálya annak, hogy a Puskás Aréna történetében először, két külföldi csapat szereplésével bár, de mérkőzést rendezzenek a legnagyobb magyar arénában, a BL egyenes kieséses szakaszában. Különleges meccs lesz ez Gulácsi Péter számára.

A magyar válogatott és az RB Leipzig első számú kapusa külföldi pályafutása elején az MTK-tól a Liverpool FC-hez igazolt. Bár tétmérkőzésen nem kapott szerepet a Vörösöknél, 51 alkalommal ült a kispadon, mások mellett Pepe Reina tartalékaként.

A lipcseiek az előző kiírásban is angol csapattal játszottak a nyolcaddöntőben, akkor a Tottenham Hotspur gárdáján kerültek túl, 4-0-s összesítéssel. Gulácsi nem kapott gólt.

Azokon a találkozókon nem játszott a sérüléséből lábadozó Willi Orbán, aki most ellenben Julian Nagelsmann edző rendelkezésére áll. A magyar válogatott védő jól ismeri a stadiont és a helyszínt, mint mondta, olyan ez nekik, mintha hazai pályán játszanának.

Az RB Leipzig az Egyesült Királyságból érkezők beutazási korlátozása (szigorúbban: beutazási tilalma) miatt nem fogadhatja saját stadionjában a Premier League 2019–2020-as bajnokát. Az előző idényben a BL elődöntőjébe jutó gárda vezérkara a felkínált lehetőségek közül végül Budapest mellett döntött, ezért rendezik a meccset, zárt kapuk mögött, a Puskás Arénában.

A találkozón nem játszhat a „Vörös Bikák” harmadik magyar játékosa, a sérült Szoboszlai Dominik.

Rajta kívül még két hiányzója lesz a pályaválasztónak: Konrad Laimer és Emil Forsberg.

A Liverpool a legutóbbi tizenkét tétmérkőzéséből csak hármat nyert meg, de Nagelsmann szerint ebből nem lehet kiindulni. Mi több, szerinte, miután a bajnoki cím megvédésére kevés esélye maradt a csapatnak, még inkább a BL-re fókuszál majd.

A jövő héten a Mönchengladbach is Budapesten fogadja a Manchester Cityt, több más mérkőzés a BL-ben és az Európa-ligában is valójában semleges pályán zajlik majd. Ugyanakkor érvényben van az idegenben szerzett gólra vonatkozó szabály, ami – például Diego Simeone, az Atlético Madrid edzője szerint – abszurd.

A tavaszi folytatás nyitányát jelentő mai játéknapon, a budapesti találkozóhoz hasonlóan magyar idő szerint 21 órakor, a Barcelona a Paris Saint-Germaint fogadja. A franciáknál biztosan nem játszik majd a sérült Neymar és Di María. Így Mauricio Pochettino, a Thomas Tuchel helyére került argentin edző a Kean, Icardi, Mbappé trióval fog kiállni. A franciák tervezett kezdő csapata: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Gueye, Paredes, Verratti – Kean, Icardi, Mbappé.

A Barcelonában a nagy újdonság, hogy Gerard Piqué tagja a keretnek, a hét elején már együtt edzett a többiekkel, akár játszhat is. A Ter Stegen – Dest, Mingueza, Lenglet, Jordi Alba – De Jong, Busquets, Pedri – Dembélé, Messi, Griezmann tizenegy kezdhet. Araujo, Sergi Roberto, Coutinho és Ansu Fati továbbra is sérült.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×