eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Máthé Dominik (k) a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójának A csoportjában játszott Magyarország - Urugay mérkőzésen Kairóban 2021. január 17-én.
Nyitókép: Máthé Dominik (k) a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Urugay mérkőzésen Kairóban 2021. január 17-én. MTI/EPA/AFP pool

Kézi-vb: "Az életünk árán is küzdeni fogunk a franciák ellen"

A fegyelmezettség és a sok futás kulcsfontosságú lesz a szerdai esti negyeddöntőben – mondták a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai az egyiptomi vb-ről.

Gyorsan lezárta a spanyolok elleni 36-28-as vereséget a magyar férfi kézilabda-válogatott. Azon a mérkőzésen Bánhidi Bence, Lékai Máté és Mikler Roland is pihent, valamit több más kulcsember kevesebb időt töltött a pályán. Gulyás István szövetségi kapitány szerint ez amiatt volt fontos, mert a negyeddöntős ellenfél, a francia csapat vasárnap játszott, így egy nappal több állt rendelkezésére a feltöltődéshez.

„A cél nem az volt, hogy csoportelsők legyünk a középdöntőben, és ezzel az ötödik helyet biztossá tegyük. Pont fordítva: az a cél, hogy minél tovább menjünk, és nyerjük meg a versenyt” – jelentette ki, és hozzátette: úgy érzi, nincs teher a játékosokon, de egy sportolónak mindig az a célja, hogy a legjobb legyen.

A csapatvezető Nagy László elmondta, a negyeddöntős mérkőzésen lesznek taktikai újítások, de a csapatnak elsősorban saját magára kell koncentrálnia, valamint arra, hogy támadásban fegyelmezetten kézilabdázzon. „Az eladott labdákat ez a gyors francia együttes könnyedén megbünteti, ezért erre nagyon figyelnünk kell" - emelte ki. A keret tagjai egészségesek, mindannyian önbizalommal és bizonyítási vággyal telve várják a meccset.

Az eddig remeklő átlövő, Máthé Dominik az InfoRádió kérdésére elmondta: fontos lesz, hogy középről kimozgassák a franciák nagytestű játékosait, a szélsőik viszont kisebbek, ott is lehet esély. Fontos lesz, hogy a védések után gyors lerohanásokból gólokat szerezzen a válogatott.

És persze végig fókuszálni kell

– emelte ki a 21 éves játékos, aki érzi már, hogy jobban készülnek belőle a kapusok. „Mikler Roli szokott segíteni ebben, hogy ki hogyan videózik, és kinek kell mást lőni. Jól kell felkészülni Gerard ellen is” – mondta Máthé Dominik, aki szerint az elején fontos lesz, hogy bemenjenek a ziccerek, utána lehet a távolabbi átlövésekkel is próbálkozni.

A norvég Elverum légiósa egy klubtársával, Luc Abalóval is találkozik a pályán.

„Örülök, hogy ellene játszhatok, ez nagy megtiszteltetés. Talán ez lesz az utolsó alkalom, mert várhatóan visszavonul majd.”

A beálló Rosta Miklós arról beszélt, hogy bár a kitűzött célt elérték a legjobb nyolc közé kerüléssel, de mindegyikük célja az, hogy továbbjussanak, és az elődöntő, majd a döntő is meglegyen.

„Szeretnénk megnyerni, mindenki így érkezik egy vb-re.

Az év, sőt valakinek az élete meccse következik.

Mindent megteszünk, az életünk árán is küzdeni fogunk, hogy nyerjünk” – fejtette ki a szegedi beálló.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×