eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Twitter/JuventusFC

Ismerje meg a Juventus megmentőjét!

A lehető legjobban sikerült egy ifjú afrikai futballista bemutatkozása a Juventus első csapatában. Hamza Rafia gólt szerzett a Genoa elleni kupa-nyolcadddöntő hosszabbításában, s ezzel továbbjuttatta a csapatát. Noha tunéziai válogatott, Rafia annyira ismeretlen, hogy a football-italia fontosnak érezte bemutatni olvasóinak.

A tunéziai Kalát Szenanban született, 1999. április 2-án. Gyermekkorában Franciaországba költözött, és az SC Bron Terraillon, az AS Bron Grand Lyon és az Olympique Lyon ifjúsági csapatában játszott. Kitűnően, hiszen Rafia bekerült a franciák U17-es és U18-válogatottjába.

2017-től a Lyon juniorcsapatában játszott, majd 2019 nyarán csatlakozott a Juventushoz.

A torinói klub viszonylag szerény összegért, 500 000 euróért vette meg, de a szerződésben szerepel egy kitétel, amely szerint a vételár elérheti az 5 millió eurót, sőt a Lyon 20 százalékkal részesedik a továbbadásából is. Rafia egyébként a Juve U23-as csapatában, a Serie C-ben játszott az utóbbi időben. Ott 2019. augusztus 26-án debütált. Azóta 42 meccsen öt gól és kilenc gólpassz volt a mérlege az U23-as csapatban.

A Genoa elleni Olasz Kupa-nyolcaddöntőben a 77. percben állt be, Manolo Portanova helyére. A hosszabbítás 15. percében megszerezte a győztes, a továbbjutást jelentő gólt 0 amit utána édesanyjának ajánlott.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×