eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Märcz Tamás szövetségi kapitány, valamint Jansik Dávid (b) és Bedő Krisztián (j) a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján tornáján a negyeddöntőben játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen 2018. július 24-én. A magyar válogatott 8-5-re kikapott a címvédő és olimpia bajnok Szerbia csapatától.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Märcz Tamás már Debrecenben is Tokióra gondol

Péntekről vasárnapig Debrecenben játszik a Világliga európai döntőjében a férfi vízilabda-válogatott. Märcz Tamás szövetségi kapitány azonban már most is a tokiói olimpiát tartja szem előtt.

Január 3-án kezdték el a felkészülést, a szövetségi kapitány 20 fős keretet hirdetett a járvány miatt, mert minden posztra több jelöltet akart a koronavírustesztek miatt, de szerencsére mindenkinek negatív lett az eredménye.

Két alapember nem volt ott a bő keretben sem, Varga Dénes és Vámos Márton most pihenhet, míg két másik fontos játékos nincs százszázalékos állapotban. Zalánki Gergő még nem tudott a sérüléséből teljesen felépülni, míg Hárai Balázs az edzéseken sem tudott részt venni egészségügyi probléma miatt. Reménykedtek benne, hogy végül a csapattal tudnak tartani, de végül mindketten kimaradtak a 15 fős Világliga-keretből.

Beválasztott viszont a kapitány két olyan fiatalt, Konarik Ákos és Vigvári Vendelt, aki még sosem játszott a felnőtt válogatottban.

"Ők a jövő emberei, meglátjuk, hogy szóhoz jutnak-e a Világligán, de örülök, hogy itt vannak, mert

nagy potenciált látok bennük hosszú távon"

– mondta az InfoRádiónak Märcz Tamás.

A járványhelyzet miatt már Budapesten is "buborékban" volt a csapat, beköltözött egy szállodába, és teljesen elszigetelve töltötte az időt, és így lesz ez Debrecenben is, ahol két szállodában lakik majd a torna összes hivatalos résztvevője, így biztosítható az, hogy ne bukkanjon fel a fertőzés a torna mezőnyében.

"Jó teszt lesz ez a hétvége a jövőre nézve. Három mérkőzés három nap alatt, és mindhárom nagyon nehéz lesz. Akik szeretnének bekerülni a válogatottba, azoknak ez jó bizonyítási lehetőség, de nekem is egy jó teszt, mert látom, hogy éles helyzetben hogyan tudnak teljesíteni" – mondta a szakvezető.

Az első napon a negyeddöntőben a 2019-es világbajnok olasz válogatott az ellenfél. Legutóbbi egy felkészülési tornán döntetlen játszott a két együttes, a vb-n pedig az olaszok nyertek két góllal. Nagyon nehéz mérkőzésre számít a kapitány, és utána sem jön könnyebb rivális, mert vagy Montenegró, vagy Horvátország következik. Bombaerős a Világliga európai szakasza, ahonnan csak három válogatott kerül be a júniusi szuperdöntőre.

"A legfontosabb cél most mégis az, hogy a teljes válogatott nagyon jó egészségi és fizikai állapotba kerüljön június-júliusra, amikor majd az olimpia lesz" – Märcz Tamás.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (Szolnoki Dózsa), Kovács Gergő (Szolnoki Dózsa), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (Szolnoki Dózsa), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×