eur:
393.61
usd:
364.58
bux:
71928.45
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kovacsics Anikó és Lukács Viktória a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság negyedik fordulójában játszott Szenegál - Magyarország mérkőzésen Jacuhiróban 2019. december 4-én. A magyar válogatott 30-20-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Oroszrulett-szerű Eb-re készülnek a női kézisek

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) nem fogalmazott meg számszerű elvárást a női válogatott szereplésével kapcsolatban az egy hét múlva kezdődő dániai Európa-bajnokság előtt.

Az MKSZ online sajtótájékoztatóján Görbicz Anita elnökségi tag elmondta, hogy rendkívüli év az idei, a koronavírus-járvány miatt megjósolhatatlanok az eredmények, nem lehet tudni, melyik csapat milyen formában van. Hozzátette, a kontinenstorna is kiszámíthatatlan lesz, ezért - bár szakmai céljaik természetesen vannak - ezúttal nincs számszerű célkitűzés, de "nagyon jó eredményt" remélnek.

Görbicz - aki tagja a szakmai stábnak is - közölte,

nagy öröm, hogy egyáltalán megrendezik a tornát, amit a játékosok már nagyon vártak,

és bízik benne, hogy a körülmények, a feltételek megfelelőek lesznek.

Danyi Gábor szövetségi kapitány is úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy megtartják az Európa-bajnokságot, mert a márciusi, győri olimpiai selejtezőtorna előtt szeretnének minden alkalmat, minden edzést és mérkőzést felhasználni, hogy összekovácsolják a csapatot.

"Reméljük, nagyon jó szellemiségű lesz a társaság a pályán és a pályán kívül is. A lányok nagyon nagy lelkesedéssel, hittel és alázattal dolgoznak. Az Európa-bajnokság egy nagyon fontos és hasznos állomás lesz. Szeretnénk épülni, fejlődni, minden meccsen kihozni magunkból a maximumot, és a lehető legjobban szerepelni" - nyilatkozta.

A Győri Audi ETO KC vezetőedzője hozzáfűzte, a sérülések eddig elkerülték a keretet, amelyet a pillanatnyilag legjobb formában lévők alkotnak.

A másik szövetségi kapitány, Elek Gábor rávilágított, hogy a jelenlegi kaotikus helyzetben sokkal nehezebb tervezni, és felkészülni az ellenfelekre, hiszen a csapatok nagyon kevés mérkőzést játszottak idén.

"Nehéz megjósolni, milyen állapotban vannak az ellenfeleink, mire számíthatunk tőlük,

ezért a torna rajtja után nagyon intenzív munka vár ránk, hogy feltérképezzük őket" - magyarázta a Ferencváros vezetőedzője.

Hangsúlyozta, a magyar csapatban is nagy különbségek vannak a fizikai állapotot illetően, mert a játékosok nehezen tudnak visszatérni a megbetegedés után.

"Oroszrulett-szerű az egész, de megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Nem panaszkodunk, de azt látni kell, hogy vannak bizonyos korlátaink" - szögezte le.

Hozzátette, mivel a tavaszi olimpiai selejtező sikere a legfontosabb, ezért nagyon jó, hogy megrendezik az Európa-bajnokságot. A svédek elleni edzőmeccsekről elmondta, nem az eredményesség a céljuk, csak azt szeretnék, ha a csapat játéka stabil lenne.

Kovacsics Anikó csapatkapitány felidézte, a keret számos tagja karanténban volt az ősz folyamán, ezért nem olyan a fizikai állapotuk, mint egy világverseny előtt lenni szokott.

"Ha együtt, csapatként összefogva hajtunk, jó eredményt érhetünk el. Remélem, most már csak arra kell összpontosítanunk, ami a pályán történik" - nyilatkozta az FTC irányítója.

  • A magyar válogatott szombaton és vasárnap Svédország vendégeként játszik felkészülési mérkőzéseket - ez lesz a csapat idei első és második meccse -, majd
  • az Európa-bajnokságon a koldingi C csoportban jövő pénteken Horvátországgal,
  • vasárnap Szerbiával,
  • december 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik.

Az első három helyezett kerül a középdöntőbe, ahol a Románia, Norvégia, Németország, Lengyelország négyes három továbbjutójával mérkőzik az elődöntőbe kerülésért.

A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont, a döntő hétvégét Herningben rendezik. A tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést játszanak. A résztvevők elővigyázatosságból teljes elszigeteltségben, úgynevezett piros buborékban lesznek majd, a szállodájukat csak az edzések és a mérkőzések miatt hagyhatják el.

Az Eb-felkészüléssel részletesen foglalkozott az InfoRádió Hetes című magazinja is.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Változnak a földekkel kapcsolatos hagyatéki eljárás szabályai július elejétől. Egyszerűbbé és gyorsabbá válik az eljárás azoknál a kisértékű földeknél, amelyek az elhunyt tulajdonos nevén maradtak, és az ingatlan-nyilvántartás digitalizációja miatt indult meg a tulajdonjog rendezése - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közleményéből. Másik változás, hogy azok az örökösök, akik nem tartanak igényt egyes ingatlanokra, például kisértékű földterületekre, az eddiginél egyszerűbben és költségek nélkül ajánlhatják fel azt az államnak. Kedvezően módosulnak az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló szabályok is a közjegyzői eljárás keretében. A Magyar Országos Közjegyző Kamara álláspontja szerint a módosításokkal egyszerűsödnek és észszerűsödnek a hagyatéki eljárások, amely segíti az örökösöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×