eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Paulo Dybala, a Juventus játékosa (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus - Ferencváros mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2020. november 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Juventus–Ferencváros: őket látták a legjobbnak az olaszok

Az olasz sportsajtó elsősorban a 92. percben győztes gólt szerző Alvaro Moratát méltatja a Juventusból, amely kedden 2-1-re nyert a vendég Ferencváros ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

"Előre Juventus" - hirdeti öles betűkkel a címlapján a Gazzetta dello Sport, amely ezzel arra utalt, hogy a torinóiak sikerükkel bejutottak a nyolcaddöntőbe. "Szuper Morata beállt a kiábrándító Dybala helyére és a 92. percben eldöntötte a Ferencváros elleni összecsapást, ezzel sorozatban hetedszer jutott 16 közé az Öreg hölgy" – írták.

A mérkőzéssel négy oldal terjedelemben foglalkozó rózsaszínű újság tudósításának címe az, hogy Morata beállítása nyolcaddöntőt ért. Az egész mezőny legjobbjának a 62. percben Paulo Dybala helyett csereként beálló spanyol támadót látták 7,5 osztályzattal. A Ferencvárosból a kapus Dibusz Dénest emelték ki 7-essel, de megemlítve, hogy bravúros védései után a 92. percben Morata fejesénél hibázott. A leggyengébb értékelést (5) Dybala és az FTC csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő kapta. A magyar bajnok mezőnyjátékosai közül a gólszerző Myrto Uzuni mellett Abraham Frimpong és Olekszandr Zubkov is 6,5-es osztályzatot kapott, akárcsak a Juventusból többek között az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

A Tuttosport címlapjára Morata és Ronaldo került mint a Zebrák két gólszerzője. A címlapon az olvasható, hogy kettejük tengelye győzte le a Ferencvárost, így két körrel a csoportkör vége előtt továbbjutott a Juventus. A lap szintén "kiábrándítónak" találta Dybala teljesítményét, és szerintük a vezetőedző Andrea Pirlo döntése hozta meg a sikert, nevezetesen, hogy lecserélte.

"Ronaldo és Morata a Juve szíve"

– ez a tudósítás címe. A beszámolóban a lap azt emelte ki, hogy a Juventus fáradt és balszerencsés volt, de így is továbbjutott a "két bombázóval", a korai hátrány után hiába "ütközött bele a magyar bajnok védőfalába".

A játékosok értékelésében Ronaldo és Morata kapta a legjobb osztályzatot a 8-assal, míg Dybalát csupán 4,5-re értékelte a szerző, aki a Ferencvárosból Zubkovot látta a legjobbnak (7,5), de 7-est kapott Frimpong és a gólszerző Uzuni is.

A G csoportban négy forduló után a százszázalékos Barcelona, valamint a Juventus is továbbjutó, a Ferencváros a hozzá hasonlóan egypontos Dinamo Kijevvel harcol a harmadik helyért, amely Európa-ligás folytatást ér a tavaszi szezonra. Az ukránok jelenleg jobb gólkülönbségükkel előzik meg a magyar bajnokot. Jövő szerdán, az ötödik fordulóban a zöld-fehérek a katalán sztárcsapatot fogadják a Puskás Arénában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×