eur:
393.09
usd:
363.27
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Síelők és hódeszkások az eplényi Síarénában 2019. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Nemzeti síprogram indul iskolásoknak ingyenesen Eplényben – mától lehet jelentkezni

Ezen a télen 20 ezer gyermek lesz érintett. Mindent ingyen kapnak, ha szükségük van rá.

Húszezer általános iskolás diák számára válik elérhetővé az ingyenes síelés és a hódeszkázás Eplényben a 2020–2021-es szezonban.

A Ski43 Program Nonprofit Zrt. közleménye szerint az országos program lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje a közkedvelt téli mozgásformákat, így a mostani idényben akár 20 ezer diák élvezheti majd a síelés örömeit térítésmentesen a bakonyi helyszínen.

"Az elképzelés 2021. január 4-i starttal megvalósul, a diákok ugyanis iskolai napokon, azon belül is

hétfőtől csütörtökig, előre egyeztetett időpontokban

vehetik majd igénybe a felkínált lehetőségeket Magyarország legnagyobb és legmodernebb síkomplexumában, az eplényi Síarénában" – olvasható a közleményben.

"Biztos vagyok abban, hogy a természettől és embertársainktól elidegenedő társadalomban ez egy hiánypótló program lesz, és meg vagyok győződve arról, hogy ezzel jelentős mértékben hozzájárulunk gyermekeink érzelmi fejlődéséhez" - mondta az ötletgazda vezérigazgató, Soós Csaba.

A téli mozgásformák megismerésére az eplényi Síaréna közel háromhektáros oktatófelületén lesz lehetőség, ahol szakképzett sí- és segédoktatók várják majd a gyerekeket napi több turnusban, összesen maximum 500 diákot. A hetvenperces foglalkozásokat az iskolások sítudásához igazítják, így nem kell félnie annak, aki még sosem síelt, de nem fog unatkozni az sem, akinek van már tapasztalata. Az oktatást követően a szervezők a következő 70 percre szórakoztató szabadtéri játékokkal készülnek.

"A Ski43 térítésmentesen biztosítja a kétórás síbérletet, az oktatást, szükség esetén a sífelszerelést, továbbá minden résztvevő számára egy-egy melegételes csomagot"

– áll a közleményben.

Korábban a Veszprém megyei általános iskolások kaptak hasonló lehetőséget, akkor a diákok jelképes árért cserébe juthattak sípályabelépőhöz és sífelszereléshez. Ennek az együttműködésnek a sikere ösztönözte a Ski43-at arra, hogy a megyei kezdeményezést kiterjessze országos szintre.

Az előregisztráció november 18-án indul a www.ski43.hu oldalon, ahol várják az általános iskolák jelentkezését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×