eur:
394.72
usd:
366.85
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Emilia Romagna Nagydíján az imolai pályán 2020. november 1-jén. Hamilton az első helyen végzett, a Mercedes csapata megvédte konstruktőri világbajnoki címét.
Nyitókép: MTI/AP/Rudy Carezzevoli

F1-szakíró: eddig tarthat Lewis Hamilton és csapata lendülete

Az imolai futamot Lewis Hamilton nyerte, autóján a virtuális biztonsági autós szakasz alatt az átlagosnál kevesebb időveszteséggel cseréltek kereket, bár a kalkulációk szerint enélkül is küszködő csapattársa, az élről rajtoló Valterri Bottas elé tért volna vissza a szakíró szerint.

Amellett, hogy Valterri Bottasnak, miután megsérült az autója, megkötött kézzel kellett harcolnia, sok rajongó azt is felhánytorgatja, hogy megint a FIA intézte Hamilton győzelmét, hiszen elképesztően rosszul jött ki a virtuális biztonsági autós fázis is, és a tévén át valóban úgy festhetett, mintha még ezzel is segítenék a valószínűleg két hét múlva már hétszeres világbajnokot – fogalmazott az InfoRádiónak Vámosi Péter –, miközben egy viszonylag sima győzelmet aratott, a Mercedes pedig úgy ment, ahogyan kell. Ezzel pedig biztosította hetedik sorozatban megnyert konstruktőri világbajnoki címét, mindössze három pilótával: Hamilton mellett Nico Rosberg és Bottas osztozott a többi sikeren.

Hasonlóan sikeres szériát a második világháború előtt, illetve azt követően, az 50-es években, még Alfred Neubauer idejében tudhatott magáénak a Mercedes, egészen addig, míg az ismert 1955-ös Le Mans-i baleset miatt aztán kiszálltak a Forma–1-ből jó időre.

Most – kis túlzással – pótolják mindezt – tette hozzá a Racingline.hu főszerkesztője, aki szerint mindezt elképesztő odaadással és akarattal érte el osztrák vezetéssel a német csapat, brit földön, ami F1-es szinten nem is hasonlítható máshoz, mint a Ferrari nagy menetelése a Michael Schumacher–Ross Brawn–Jean Todt érával – legfőképp annak köszönhetően, hogy elsőkként éreztek rá 2014-ben a hibrid motorok csínyára-bínyára.

Vámosi Péter szerint, amíg a csapat nagyjából egyben marad, mind a versenyzőket illetően, mind a menedzsment a főbb posztokon, megállíthatatlan is lesz a Mercedes lendülete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×