eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A ferencvárosi Olekszandr Zubkov (k) és az újpesti Jorgosz Kutrumpisz (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2020. október 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Gond nélkül hozta a derbit a Ferencváros

A Ferencváros magabiztos játékkal 2-0-ra megverte az Újpestet a labdarúgó OTP bank Liga 8. fordulójában. A hajrá szorosabb lehetett volna, ha a lilák csatára, Junior Tallo nem ront tizenegyest. A mérkőzést tizenötezren látták a Groupama Arénában.

Szergej Rebrov rotálta a kezdő tizenegyét, de az magyar viszonylatban így is ali tűnik tartalékosnak: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Somália, Laidouni – Zubkov, Mak, Tokmac – Boli.

Az Újpest kezdő tizenegye: Pauljevics – Paunovic, Kutrubisz, Risztevszki, Antonov – Perosevics, Onovo, Csongvai, Mitrovics – Simon – Junior Tallo.

A két csapat egyperces gyászszünettel emlékezett meg a 71 éves korában elhunyt Branikovits Lászlóról. Mindkét csapatba két magyar játékos tudott bekerülni.

Ferencvárosi mezőnyfölénnyel, de helyzet nélkül telt az első tíz perc.

Boli és Tokmac kombinációja lesállás miatt akadt el.

A kezdő csapatok huszonkét játékosát tizenöt ország adja, a négy magyar mellett négy szerb is játszik (mind az Újpestben), a magyarokon kívül csak elefántcsontparti van mindkét oldalon.

Junior Tallo forgolódása után Simon Krisztián majdnem elérte a labdát, ami így Dibusz ölében halt el.

A 24. percben Boli lövése ment kapu mellé. Amióta Magyarországra szerződött, mindhárom derbit az ő góljával nyerte 1-0-ra a Fradi.

A sorozat biztosan megszakad, mert a 38. percben a Fradi megszerezte a vezetést, mégpedig Tokmac Nguen fejes góljával. Lovrencsics beadása után Pauljevics állva maradt, a nála kisebb és vékonyabb Tokmac túlugrotta, s tíz méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 1-0.

Az Újpest Perosevic sérülése miatt tíz emberrel kapta a gólt. A sérült horvát csatár helyére a grúz Beridze állt, így most már mindkét oldalon van grúz is. Beridze rögtön fejelt, de gyengén, Dibusznak így is vetődnie kellett.

Az Újpest erősített a félidő hajrájára, de megérdemelt a Ferencváros vezetése.

A második félidő Boli helyzetével kezdődött, de szép labdalevétel után rosszul lőtt.

A 60. percben Mak szöglete után Somália a a tizenegyes pont környékéről gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba, 2-0.

Az utolsó fél félidőre Tokmac és Zubkov is pihenőt kapott, Skvarka és Isael a pályán.

Hat méterről, tisztán, Csongvai a kapu fölé fejelt, vez volt az Újpest eddigi legnagyobb lehetősége.

Blazic röviden adta haza a labdát, Bacsát Dibusz gólhelyzetben szabálytalanul állította meg. Tizenegyes. A büntetőt Junior Tallo a kapu mellé és fölé emelte.

Haratin és Sigér is mozog egy kicsit, Somália és Mak ment le.

A 86. percben Isael lövését Pajovics vetődve kiütötte.

A 94. percben Frimpong fejbe rúgta Bacsát, okkal kapott piros lapot. Gond nélkül hozta a derbit a Ferencváros

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×