eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tokmac Nguen, a Ferencváros játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles

Tokmac barcelonai pontszerzéssel ünnepelné születésnapját

Bízik a jó kezdésben Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, akinek tanítványai kedd este a Bajnokok Ligájában az FC Barcelona otthonában kezdenek a csoportkörben.

Az ukrán szakember játékosként többször is játszott olyan csapatban, amely legyőzte a katalán sztárcsapatot. A meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón kifejtette, annak a csapatnak a sikere - mint ahogyan minden jó eredmény -, a kemény munkán alapult, ezt pedig a Ferencváros is elvégezte. Hozzátette, fontos, hogy jól kezdjenek, hiszen ez megfelelő lökést adhat a későbbiekre is.

A tréner megjegyezte,

várhatóan meg kell próbálkozniuk alkalmazkodni a Barcelona futballjához,

hiszen a magyar bajnokcsapat játékosainak többsége még nem rendelkezik sok nemzetközi tapasztalattal, ráadásul idegenben játszanak. Hozzátette, nem tudtak sokat készülni a találkozóra, hiszen a válogatott szünet alatt kilenc futballistát nélkülöztek.

Egy katalán újságíró arról kérdezte Szerhij Rebrovot, örülne-e annak, ha a hatszoros aranylabdás Lionel Messi nem lépne pályára, az ukrán vezetőedző szerint azonban a Barcelonának is szüksége van a jó rajtra, ehhez pedig a legjobbak kellenek. Ugyanakkor ha az argentin klasszis nem játszana, akkor is klasszisok ülnek a kispadon, akik pótolhatják. Hozzáfűzte, ha erről játékosait kérdeznék, valószínűleg azt mondanák, hogy mindenképpen szeretnének a világ legjobbja ellen pályára lépni.

Rebrov megjegyezte, tisztában van azzal, hogy a Barcelona szombaton a Real Madriddal játszik, de ők az Újpestet fogadják a legnagyobb magyar összecsapáson, és véleménye szerint ez a két rangadó egyik csapat keddi kezdőtizenegyét sem befolyásolhatja.

A Ferencváros futballistáit a sajtótájékoztatón a selejtezősorozat legjobbja, Tokmac Nguen képviselte. A norvég támadó elmondta, fantasztikus dolog, hogy a Bajnokok Ligája főtábláján olyan játékosok ellen léphetnek pályára, mint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi, ennek pedig minden pillanatát szeretnék kiélvezni. A villámgyors játékos éppen a mérkőzés napján ünnepli 27. születésnapját, és azt mondta,

a legszebb ajándék természetesen a győzelem vagy a pontszerzés lenne.

A keddi találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg a Camp Nou Stadionban, 21 órától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×