eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A férfiak versenyének győztese, Csere Gáspár a 35. Spar Budapest Maratonon 2020. október 11-én. Csere Gáspár 2:17:43-as idővel ért célba.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Nem volt címvédés a Budapest Maratonon

A férfiaknál Csere Gáspár, a nők mezőnyében pedig Szabó Tünde nyerte a vasárnap rendezett 35. Spar Budapest Maratont, amely egyben a klasszikus táv országos bajnoksága is volt.

A férfiaknál és a nőknél sem jött össze a címvédés: a tavalyi bajnok Jenkei Péter ezúttal második lett a 2018-as győztes Csere Gáspár mögött, Gyurkó Fanni pedig idén nem indult.

A hagyományos viadalon ezúttal is több távon indulhattak a futók. A mezőny a megszokott 30 ezres létszámnak ezúttal a harmada volt, de így is mintegy húsz országból érkeztek az indulók. A rajt minden esetben kisebb, néhány száz fős csoportokban zajlott.

Budapest, 2020. október 11.
A 35. Spar Budapest Maraton résztvevői a Szabadság hídon 2020. október 11-én.
MTI/Mónus Márton
A 35. Spar Budapest Maraton résztvevői a Szabadság hídon 2020. október 11-én. MTI/Mónus Márton

A szervező Budapest Sportiroda teljes mértékben betartotta és betartatta a hatóságok által előírt vagy ajánlott egészségügyi óvintézkedéseket, csak tünetmentes futók indulhattak, mindenkinek arcmaszkot kellett viselnie és testhőmérséklet-mérésen kellett átesnie, mielőtt belépett volna a versenyzónába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×