eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton az olasz Fabio Fognini ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Londonban 2019. július 4-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant

Véget ért Fucsovics Márton párizsi menetelése

Fucsovics Márton négy szettben kikapott a 13. helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovtól a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 63. Fucsovics már a mérkőzés előtt beállította eddigi legjobb Grand Slam-szereplését, hiszen a 2018-as és az idei Australian Openen is a negyedik körig jutott. A magyar játékosok közül előzőleg csak Kehrling Béla, Asbóth József, Gulyás István és Taróczy Balázs tudott a legjobb 16 közé kerülni a Roland Garroson.

A párizsi első fordulóban Fucsovics négy játszmában legyőzte egy hete a negyedik kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet - pályafutása során először vert top 10-es ellenfelet -, majd csütörtökön a spanyol Albert Ramos Vinolast, szombaton pedig a brazil Thiago Monteirót búcsúztatta.

Rubljov hamburgi tornagyőztesként érkezett Párizsba, ahol kétszettes hátrányból fordított az amerikai Sam Querrey ellen, majd a spanyol Alejandro Davidovich Fokinánál és a dél-afrikai Kevin Andersonnál bizonyult jobbnak.

Hétfőn Fucsovicsot a Suzanne Lenglen Stadionban szólították pályára, ahol Medvegyevet verte. A 22 éves Rubljovot mindkét korábbi találkozójukon legyőzte: 2016-ban a barcelonai selejtezőben 7:6, 6:7, 6:3-ra, majd 2017-ben az oroszok elleni budapesti - végül világcsoportba jutást érő győzelemmel végződött - Davis Kupa-párharc nyitányán 6:2, 6:4, 5:7, 2:6, 6:3-ra. Mindkét meccset salakon vívták.

A harmadik csatát a frissebben mozgó Fucsovics brékkel kezdte, majd 3:3-nál - több vitatott bírói ítélet után - riválisa utolérte őt, aztán ismét elvesztette az adogatását. A szeles időjárás és a 13 fok miatt a magyar éljátékos melegítőt húzott a szünetekre, de a pályán ugyanolyan hőfokon küzdött tovább, ám 5:4-nél nem tudta kiszerválni a szettet. A rövidítésben Fucsovics 1-3-ról sorozatban öt megnyert labdamenettel játszmalabdákhoz jutott, és a másodikat egy remek röptével értékesítette.

A kiegyenlített csata szemerkélő esőben folytatódott, a nyíregyházi játékos továbbra is türelmes salakteniszt mutatott be, kiválóan irányított az alapvonalról, és váratlan ritmusváltásokkal hozta zavarba Rubljovot. Ennek eredményeként 3:1-re meglépett, majd egy 14 labdamenetes szervagémben 4:1-re növelte az előnyt. Nemsokára, 5:3-nál ismét a játszmáért szervált, és bár csak két labdára volt tőle, a moszkvai rivális ezúttal is brékelt. Rubljov nem állt meg, ismét elvette Fucsovics adogatását, és sorozatban öt nyert gémmel hozta a szettet.

Bő két óra elteltével jöhetett a harmadik felvonás, az ellenfél bréklabdánál kettős hibát ütött, csakhogy 3:1-nél Fucsovics egymás után három játékot vesztett. A hullámzó szett ötödik brékjét követően Rubljov 5:4-nél szervált, és ekkor már élt a lehetőséggel, így 2 óra 53 percnél már ő volt szettelőnyben.

A negyedik játszmában mindketten összeszedték magukat, 5:4-ig - 46 percen át - egyetlen bréklabda sem akadt. Ekkor Fucsovics rögtön háromhoz is jutott, melyek egyben szettlabdák is voltak, de nem tudott élni velük. Az újabb tie-breakben már az orosz volt jobb, így 3 óra 53 perc után ő vonult le győztesen a pályáról.

A 28 éves Fucsovics a jövő héttől így is visszatér a top 50-be a világranglistán, párizsi szerepléséért pedig - az egyest és a párost is beleszámítva - 213 ezer eurót (75 millió forint) kap.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×