eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton az orosz Danyiil Medvegyev ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Julien De Rosa

Háromórás csatát nyert meg Fucsovics

Már a harmadik fordulóban jár a magyar teniszező a Roland Garroson.

A világranglistán 63. Fucsovics Márton hatalmas bravúrt mutatott be hétfőn a nyitókörben, amikor négy szettben verte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet. A nyíregyházi játékosnak - akinek a legjobb eredménye a 2018-as második forduló volt a salakpályás Grand Slam-tornán - először sikerült top 10-es ellenfelet legyőznie, majd a 64 között az ATP-rangsorban 44. spanyol Albert Ramos Vinolas várt rá. A 32 éves rivális már állt a 17. helyen is, két tornát nyert meg, és 2016-ban a negyeddöntőig menetelt a Roland Garroson.

A két játékos eddig ötször találkozott egymással, Ramos Vinolas 3-2-re vezetett, a magyar éljátékos két sikere a tavalyi Australian Openen, továbbá 2018-as genfi tornagyőzelme alkalmával született.

A 28 éves Fucsovics nem a legjobban kezdte meg pályafutása 15. Grand Slam-főtáblás versenyének második meccsét a 12-es pályán, a barcelonai teniszező 3:0-ra elhúzott, ám nemsokára már 4:4 állt az eredményjelzőn. Innentől mindketten magabiztosan hozták az adogatásaikat, majd a rövidítésben egyértelműen Fucsovics volt a jobb - balkezes ellenfele mérgében földhöz is vágta az ütőjét -, aztán a magyar egy látványos átemeléssel hozta az első szettet.

A folytatásban 4:3-ig Fucsovics nyolc, salakspecialista ellenfele pedig három bréklabdát hárított nagy küzdelemben. Ekkor azonban megtört a jég, a nyíregyházi teniszező - aki "Ne engedd játszani!" felkiáltással buzdította magát - egy tenyeres nyerővel lépéselőnybe került, majd könnyedén kiszerválta a második játszmát.

A harmadik felvonás viszonylag stabil adogatógémekkel kezdődött, aztán 3:4-es állásnál elkezdett szemerkélni az eső, és a játékosok melegítőben, esernyővel várakoztak a helyükön néhány percig. A szünet kizökkenthette Fucsovicsot, aki elvesztette a szerváját, ám a kiélezett helyzetben rögtön visszabrékelt, így folytatódott a szett - immár verőfényes napsütésben. Az esélyeket türelmesen kiváró magyar játékos nemsokára már 3:5-ről sorozatban három gémnél tartott, végül kiszerválta a meccset, amely 3 óra 1 percig tartott.

"Ott vagyok a harmadik fordulóban a Roland Garroson, ami még sosem sikerült.

Egy nagyon szívósan játszó Albert Ramost győztem le, iszonyú nehéz volt, de igyekeztem az erőnlétemmel jól gazdálkodni és variálni a játékot. Készülünk tovább a következőre" - írta a találkozó után közösségi oldalán a magyar teniszező, aki megköszönte a biztatást szurkolóinak.

Fucsovics a harmadik fordulóban - amely a legjobb eredménye a Roland Garroson - a brazil Thiago Monteiróval (84.) találkozik majd.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×