eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A ferencvárosi Myrto Uzuni (k) gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. A Ferencváros 2-1-re győzött.
Nyitókép: A ferencvárosi Myrto Uzuni gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzésen a Groupama Arénában. MTI/Koszticsák Szilárd

Kiderült, miért utazott két Boeinggal a Fradi Norvégiába

A Rebrov-éra eddigi legfontosabb mérkőzése vár a Ferencvárosra a Molde ellen. A magyar bajnok az eddigi bravúrok után újabb lépést tehet a nagy álom, a Bajnokok Ligája főtáblája felé. A meccs előtt Norvégiában is Tokmac Nguen a legnagyobb sztár.

Szerhij Rebrovot – a ferencvárosi vezérkar akkori közlése szerint – elsősorban azért szerződtették 2018 őszén a hazai fronton egyáltalán nem sikertelen Thomas Doll helyére, hogy az előző években a klub múltjához méltatlan nemzetközi szereplést jócskán feljavítsa. Az ukrán edző ebből a szempontból (is) kiváló munkát végez eddig a zöld-fehéreknél, hiszen érkezése óta a Fradi kettőből kétszer harcolta ki az őszi szereplés lehetőségét az európai kupákban, s ahogyan Lovrencsics Gergő csapatkapitány fogalmazott, „már csak kétmérkőzésnyire” vannak álmuktól a BL-főtáblától.

A kettőből az egyiket ma este játssza a Ferencváros a norvég bajnok Molde ellen. A feladat nem könnyű, de a Fradi oldott már meg nehezebbeket is az elmúlt tizenöt hónapban, a BL-selejtezőkben. Ugyanakkor nagy hiba lenne egyetlen pillanatra is lebecsülni az ellenfelet, csak akkor érhető el jó eredmény, ha a magyar bajnok ugyanazokat az erényeket csillogtatja, mint a Djurgården, a Celtic vagy a Dinamo Zagreb ellen: tökéletes koncentráció, fegyelmezettség, óriási futómunka, szinte tökéletes helyzetkihasználás.

A Molde eddig a finn Kuopion PS, a szlovén Celje és az azeri Qarabag együttesét búcsúztatta, sorrendben otthon, idegenben és semleges pályán. Ez könnyebb sorsolás, mint amelyet a Ferencváros kapott, függetlenül attól, hogy a Cipruson tizenegyes-párbajban legyőzött azeri rivális az elmúlt években rendszeres szereplője volt az őszi szakasznak is.

Játékosai közül a korábbi válogatott Magnus Wolff Eikrem, a nigériai Leke Samson James és az apai ágon szintén nigériai, anyai ágon norvég Ohi, azaz Anthony Ohikhuaeme Omoijuanfo számít a legjobbnak. A Molde az elmúlt hetekben gyengén szerepelt a norvég élvonalban, visszacsúszott a második helyre.

A Ferencváros kedd reggel utazott el, mégpedig két géppel Norvégiába. Arról, hogy erre miért volt szükség, dr. Pánics Gergely csapatorvos nyilatkozott a fradi.hu-nak: „ Konzultáltam az UEFA orvosi bizottságának vezetőjével, akitől többféle ajánlást is kaptunk. Azt fontos tudni, hogy ha valaki a kötelezően előírt norvégiai tesztelés során véletlenül mégis pozitív mintát produkálna, akkor lehetőség van rá, hogy csak azt az egy személyt különítsék el, és ne az egész csapatot, így a mérkőzést le lehet játszani. A kontaktkutatásról a norvég járványügyi hatóság dönt, és számtalan különböző szempontot vesznek figyelembe. Éppen ezért vettük komolyan az ajánlásokat. FFP2-es maszkokat hordtunk, a Népligetből két busszal mentünk a reptérre, majd két, 189 fős Boeing 737-essel utaztunk, hogy mindenki megfelelő távolságban lehessen a másiktól, ahogy azt ajánlották nekünk. A repülőn két teljes sor és két szék távolság volt az utasok között. A teljes utazást rögzítettük, hogy bizonyítani tudjuk: tényleg mindent megtettünk azért, hogy ha valaki mégis pozitív mintát produkálna, az ne tudja átadni a fertőzést a társának" – mondta..

A mérkőzést műfüvön rendezik, ami szokatlan lehet a Ferencváros játékosai számára.

Lovrencsics Gergő szerint „Teljesen más a műfű, mint a rendes gyep. Nem készültünk otthon műfüvön, mert tudjuk, hogy itt teljesen másmilyen az, mint az otthoni. Most fogunk tehát először edzeni ezen, de nem gondolom, hogy ez probléma lenne. Mindannyian tudjuk, miért jöttünk, mindegy, hogy milyen füvön, de el akarjuk érni a célunkat.” – mondta, még a kedd délutáni edzés előtt, a klub honlapjának nyilatkozva.

Budapest, 2020. szeptember 16.
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője (j2) ünnepli játékosaival a csapat győzelmét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzés végén a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. A Ferencváros 2-1-re győzött.
MTI/Koszticsák Szilárd
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője (j2) ünnepli játékosaival a csapat győzelmét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzés végén a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. A Ferencváros 2-1-re győzött. MTI/Koszticsák Szilárd

Szergej Rebrov vezetőedző a csapatösszeállításról nem beszélt, azt azonban lehet tudni, hogy Lovrencsics minden bizonnyal kezd, de egyébként a Celtic és a Dinamo ellen sikerrel szerepelt játékosok bevetése várható. Glasgow-ban Franck Boli nem kezdett, most viszont várhatóan fog a tavaly éppen Norvégiából szerződtetett center. Ugyanakkor kérdéses, hogy az egyre inkább játékba lendülő Olekszandr Zubkovot vagy a horvátoknak gólt lövő Myrto Uzunit választja-e az ukrán edző.

A norvég sajtóban elsősorban Tokmac Nguen a sztár,

akit néhány napja behívtak az ottani válogatottba, s akiről (okkal) úgy tartják, hogy a mostani szezonban a zöld-fehérek legjobbja. A legnagyobb példányszámú oslói napilap, a VG még azt is megjegyezte, hogy Tokmac jó viszonyban több Molde-játékossal, sőt Eirik Ulland Andersennel és Ohi Omoijuanfóval gyakran beszél telefonon. Andersennel együtt futballozott 2016 és 2018 között a Strømsgodsetben.

"Szervezetten kell játszanunk. Biztos vagyok benne, hogy fogunk gólt szerezni" - mondta a Fradi támadója, aki kemény meccsre számít.

A találkozó este kilenckor kezdődik, az M4 Sport közvetíti, az Infostarton pedig folyamatosan frissülő szöveges tudósítást olvashatnak. A visszavágót jövő kedden rendezik a Groupama Arénában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×