eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vuhszi, 2018. július 25.Szilágyi Áron a vuhszi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének negyeddöntőjében vívott Magyarország-Németország mérkőzésen 2018. július 25-én. A magyarok bronzérmet nyertek. (MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)
Nyitókép: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

Szilágyi Áron pályafutása végéről beszélt

Normális esetben már a párizsi olimpiai ciklusban kellene tartani, de még mindig csak a tokióiban vagyunk – fogalmazott Szilágyi Áron kardozó az InfoRádióban.

Egyelőre egyéni felkészülése a Vasas vívótermére korlátozódik a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnak, mint az InfoRádióban elmondta, nemzetközi versenyek nem lévén a válogatott is szünetelteti tevékenységét.

"Bízom abban, hogy legalább a hazai válogatóversenyek és az országos bajnokság, amelyeket az őszi és kora téli időszakra szervez a Magyar Vívó Szövetség, meg tudnak valósulni, és

legalább versenyszerű szituációkban itthon meg tudnék méretni.

Nagyon bízom abban, hogy majd januártól el tud indulni a nemzetközi szezon is."

Arra a kérdésre, hogy tudná-e ott folytatni, ahol márciusban abbahagyta – világkupaversenyeken aratott győzelmekkel a háta mögött –, azt mondta, amint elindul a versenyszezon, bele kell majd rázódni, de mindenki ebben a cipőben jár.

"Az is egy verseny lesz, hogy ki tud hamarabb, jobban visszarázódni a versenyek hangulatába.

Tudatosan készülök arra, hogy amikor eljön az idő, megfelelően motivált és felkészült legyek" – fogalmazott a bajnok.

Mint vázolta, "normálisan" már a következő olimpiai ciklusban lennénk, Párizs és a 2024-es olimpia lebegne a szemek előtt, de most mégis Tokió van a fókuszban.

"Azt látom, hogy van még erőm és energiám egy következő olimpiai ciklusra, három év lesz Tokió után, szeretnék még Párizsban is versenyezni. Hogy utána mi lesz, meglátjuk" – fogalmazott sokat sejtetően a kardozó, aki közben a Vasas vívószakosztályának elnöke is már.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×