eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b) és Vékásssy Bálint, a MOB főtitikára az új magyar szurkolói márka, a Magyarock bemutatóján a Kincsem Parkban 2020. július 24-én. A márkával az együvé tartozást szeretnék kifejezni és a 16-35 éves korosztályt igyekeznek megcélozni.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A MOB-nál személyesen beszélgetnek el a sportolókkal

Töretlenül bízik a tokiói játékok megrendezésében a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), és a sportolók többsége is komolyan készül a jövő nyárra - hangsúlyozta Vékássy Bálint, a szervezet főtitkára. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az ötkarikás játékokért felelős japán miniszter is azt mondta, hogy jövőre mindenképpen meg kell rendezni a tokiói olimpiát - így készülnek Magyarországon is.

Úgy kezeljük, hogy tokiói olimpia lesz, az egyetlen kérdés, hogy hogyan, milyen, a megrendezést segítő, akár helyszíni módosításokkal - mondta Vékássy Bálint, a MOB főtitkára az InfoRádiónak. A rendezés melletti elkötelezettséget nemcsak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről látják, hanem a japán szervezők részéről is. Úgy fogalmazott a japán szervezőkkel folytatott beszélgetésekre hivatkozva, hogy a nézők nélküli olimpia közgazdasági vonzatát nem látják olyan súlyosnak az ázsiai országban, ahogyan azt a külvilág láttatná velük, mivel

az olimpia pozitív gazdasági hatása az infrastrukturális beruházásokkal már megvalósult.

"Szívmelengető hallgatni, hogy így gondolkoznak róla, és látjuk a szervezőbizottság eltökéltségét és az óriási munkát is, amit ez az óriási problémamegoldás igényel" - tette hozzá a főtitkár.

Továbbra is megválaszolásra váró kérdésnek nevezte, hogy a korábbi olimpiák elemei közül mit lehet majd megtartani, mi lesz a nézők szerepe, milyen lehetőségeik lesznek a sportolóknak, ha kiutaztak Japánba, kimozdulhatnak-e az olimpiai faluból, vagy kell-e maszkot viselniük.

Vékássy Bálint szerint az olimpiai mozgalomnak arra is fel kell készülnie a következő egy évben, hogy a számos érintett részéről is jönnek majd a bírálatok és vélemények egymás lépései és intézkedései kapcsán is. Korábban is voltak olyan vélemények, hogy távol kell maradni a játékoktól a Szabad Tibetért-mozgalom, vagy éppen Rio esetében a Zika-vírus miatt. Arra kell készülni, hogy most is így lesz - tette hozzá Vékássy Bálint.

Mint mondta, szeretnék, hogy ez minden nemzet szabad akarata lenne, és mindenki szabadon dönthetne arról, hogy elutazik-e Tokióba az olimpiára vagy sem.

"Mi mindenképpen el szeretnénk utazni"

- hangsúlyozta a főtitkár.

Beszámolt arról is, hogy sportolója válogatja, mennyire vették komolyan a nyáron a már kijutottak vagy kijutásra esélyesek a jövő évi olimpiára való felkészüléssel kapcsolatos sportvezetői intelmeket. Szerinte a sportolóknak nagyon nehéz dolguk van akkor, ha a koronavírusról szóló hírek áradatából ki akarják szűrni a valós tényeket.

"Pontosan tudjuk, hogy ebben a média-ellenszélben nem tudunk megfelelően vitorlázni, úgy, hogy a mi hangunk eljusson a sportolókhoz, ezért döntött úgy a múlt héten a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy személyesen keresi fel a sportolókat, hogy elmondjuk nekik a valós helyzetet" - mondta Vékássy Bálint. Szerinte egyébként a többség rendesen készül, amit segít az is, hogy számos sportágban hagyományosan ősszel kezdődnek az alapozó edzések, világkupa-sorozatok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×