eur:
394.43
usd:
363.98
bux:
71179.17
2024. július 8. hétfő Ellák
Barcelona, 2017. május 24.2017. április 19-én a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a Juventus elleni mérkőzésen készített Lionel Messiről, az FC Barcelona argentin futballistájáról. A spanyol legfelsőbb bíróság 2017. május 24-én helybenhagyta Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetését, illetve 2 millió euró kártérítés megfizetését, amit adócsalásért kapott. Messinek azonban ettől függetlenül nem kell majd börtönbe vonulnia, mivel Spanyolországban a két évnél rövidebb börtönbüntetések végrehajtását felfüggesztik, amennyiben az elítélt korábban nem követett el bűncselekményt. (MTI/EPA/Quique Garcia)
Nyitókép: MTI/EPA/Quique Garcia

Messi apja: nagyon nehéz azt gondolni, hogy Leo maradna

Lionel Messi édesapja, bizalmasa és ügynöke, Jorge Messi kedd este megérkezett Rosarióból Barcelonába, hogy tárgyaljon Josep Maria Bartomeuval, a katalán klub elnökével a helyzetről. Az idősebb Messi alkalmasint nem a szavak embere, a ritkánál is ritkábban nyilatkozik, ezért is figyelemre méltó, amit a tárgyalások előtt mondott.

„Nagyon nehéz azt gondolni, hogy Leo maradna.” Egyet kell érteni az ugyancsak argentin Jorge Valdanóval, a Real Madrid korábbi játékosával, edzőjével, sportigazgatójával, aki úgy véli, a Barcelona előnyére leginkább az válna, ha minél előbb megkezdené a felkészülést a Messi utáni korszakra.

A spanyol napilapok továbbra sem látják valószínűnek Lionel Messi maradását, vagyis azt, hogy hirtelen meggondolná magát.

Akadnak olyan vélemények, amelyek szerint Bartomeu elnök lemondása, az elnökválasztás előrehozása és egy új vezérkar felállása mind-mind segíthetné Lionel Messit abban, hogy folytassa barcelonai karrierjét, de ennek ellentmond, ahogy a brit Independent idézte az elnökjelölt Victor Font a talkSportnak elmondott mondatait. Ezekből az derül ki, hogy Font sem hiszen igazán abban, hogy Messi meggyőzhető lenne.

Ezért azt javasolja, leginkább arra kellene törekedni, hogy egy minden érdekelt fél számára elfogadható megoldás szülessen. Ebbe nyilvánvalóan az is beletartozik, hogy a Barcelona veszteségét csökkenteni lehessen.

A Barcelona járvány miatti eddigi vesztesége körülbelül 320 millió euró.

Ebből az összegből körülbelül negyvenet kompenzálni tud a klub Ivan Rakitić, Arturo Vidal és Arthur eladásával. Még nagyobb tétel lehet Lionel Messi és Luis Suárez elengedése: ketten együtt 120 millió euróba kerülnek évente.

Minden mértékadó forrás szerint a Manchester City lehet a legvalószínűbb célállomás, ahogyan a lapok fogalmaznak, „a Citynél közelről figyelik a Messi-ügy minden történését.”

Ugyanakkor az angol klub érthetően arra törekszik, hogy ingyen megszerezze a világsztárt. Nagy összeget talán azért sem szeretne megkockáztatni, mert a közelmúlt eseményei szerint minden másnál fontosabb a számára a Financial Fair Play betartása.

Címlapról ajánljuk
Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk
Kormányinfó

Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatott a részletekről és válaszolt az újságírói kérdésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×