eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győri csapat szurkolói a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik fordulójában, a második csoportban játszott Győri Audi ETO KC - SCM Ramnicu Valcea mérkőzésen a győri Audi Arénában 2020. március 7-én. A győriek 35-29-re nyerték a mérkőzést.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Kézilabda: maszkban kell szurkolni a meccseken

Nézők előtt, de szigorú szabályokkal indul a férfi és a női kézilabda-bajnokság.

A Telekom Veszprém sikerével kezdődött a férfi kézilabda-bajnokság, a Budakalász elleni idénynyitót 35-24-re nyerték Lékai Mátéék pénteken. A mérkőzést nagyjából ezer néző tekintette meg a helyszínen. Már kedden és szerdán is újabb találkozókat rendeznek a férfi és a női élvonalban, és ezeken is ott lehetnek a szurkolók.

„Arra törekszünk, hogy amíg lehet, a létező legbiztonságosabban és minden egészségügyi előírást betartva, de

mindenképp nézők előtt rendezzék a meccseket.

Így is indult el a bajnokság, és amíg lehet, addig így folytatjuk” – mondta az InfoRádiónak a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

A szövetség oldalán részletes egészségügyi protokoll jelent meg, amely sok területet szabályoz. Novák András szerint felkészültek a klubok a szabályok betartására.

„A protokollban ajánlások és kötelezettségek is szerepelnek benne az OSEI, a Nemzeti Népegészségügyi Központ iránymutatásai és nemzetközi példák alapján, a kézilabdára szabva. A legtöbb egyesület készen áll, vagy ha most még nem is, akkor könnyen és rövid időn belül fel tud készülni a szabályokra” – fejtette ki.

Az operatív igazgató az ellenőrzésről azt mondta: bíznak a klubokban, a kötelező elemek betartása közös érdek. Nem számít arra, hogy fegyelmi ügyeket fognak tárgyalni.

A protokoll szerint nincsenek lezárt szektorok és nem is kell helyeket kihagyni egymás között, vendégszurkolók is utazhatnak csapatuk meccsére. A belépéskor lázmérést végeznek mindenkin, és csak mehet be a csarnokba, akinek a testhőmérséklete 37,5 Celsius-fok alatt van. Az arénákban a higiéniai protokoll betartására vonatkozó feliratokat kell kihelyezni és fertőtlenítő helyeket kijelölni.

A drukkereknek kötelező a maszkhasználat a meccs alatt is.

„A szurkolóknak is meg kell érteniük, hogy a maszkkal is a csapatukat és a környezetüket védik, és ha a következő meccsre is ki akarnak jönni, akkor igenis fel kell venniük, ez a szabály” – mondta az operatív igazgató arra a felvetésre, mennyire életszerű, hogy a drukkerek arcukat eltakarva szurkolnak majd.

Nem minden csapat engedi be azonban a nézőket, a MOL-Pick Szeged már jelezte, zárt kapus meccsekkel készül.

„Ez a kérdés nem fekete vagy fehér. A Szeged így döntött, nem logikátlanul. A Veszprém meg úgy döntött, hogy nagyon komoly előírásokat betartva próbálja a nézőket kiszolgálni. Bízom abban, hogy el tudjuk szeparálni a nézőket a játékosoktól, és a drukkerek között sem történik semmi, így minél több meccset le tudunk játszani” – közölte Novák András.

A teljes interjút meghallgathatják az InfoRádió Hetes című kézilabda-magazinjában kedden este fél 8-kor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×