eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a georgiai Nikoloz Baszilasvili ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyes versenyének első fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2019. augusztus 26-án. Baszilasvili 3:6, 6:4, 6:2, 3:6, 6:3 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Murphy

Igazi nagyágyút vert Fucsovics Márton New Yorkban

A 2017-ben AP-világbajnok bolgár Grigor Dimitrov akadt fenn a hálóban, a magyar nyolcaddöntős a US Open felvezetőtornájának számító versenyen.

Fucsovics Márton a bolgár Grigor Dimitrov legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tenisztorna férfiversenyében.

A világranglistán 84. magyar játékos a Magyar Tenisz Szövetség beszámolója szerint az első játszmában dupla brékelőnyét (5-2) ugyan elbukta, de 5-5 után újra elvette rivális adogatását, majd a sajátját megtartva előnybe került. A második szettben a rangsorban 19., pályafutása legjobbjaként 2017-ben harmadik, ugyanebben az évben ATP-világbajnok Dimitrov nyerte az első három játékot, Fucsovics azonban sorozatban négyet besöpörve fordított, a játszma azonban így is a bolgáré lett.

A mindent eldöntő szettben az ötödik gémig kellett várni az első brékre, ami Fucsovics nevéhez fűződött, majd ezt megduplázta, innen pedig nem eresztette ki kezéből a győzelmet.

Fucsovics - aki ezzel világranglista 66. helyére jön fel - a nyolcaddöntőben a Dominic Thiemet meglepetésre búcsúztató szerb Filip Krajinoviccsal találkozik szerdán.

A játéknap egyik legnagyobb győzelmét a 2008-ban és 2011-ben bajnok Andy Murray aratta: a 33 éves brit 2 óra 31 perces csatában múlta felül a világranglistán 7. német Alexander Zverevet. A háromszoros Grand Slam-győztes, sorozatos sérülésekkel évekig bajlódó Murray ezt megelőzően legutóbb 2016-ban nyert a világranglistán az első tízben álló játékos ellen. Akkor Novak Djokovic felett diadalmaskodott.

Az első helyen kiemelt

Djokovic idei 19. mérkőzésén sem talált legyőzőre,

a 33 éves klasszis a litván Ricardas Berankist búcsúztatta.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×