eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A Chelsea legyőzte a Man Unitedet a kapushibák és a fejsérülések mérkőzésén

Az Arsenal szombati, a City elleni sikere után a Chelsea teljessé tette a londoni klubok diadalát a manchesteri klubokkal szemben. A Kékek 3-1-re nyertek a United ellen, így augusztus elsején tiszta londoni döntőt rendeznek a Wembley-ben.

Alkalmasint a sok fejsérülésről és David de Gea kapus hibáiról marad emlékezetes a 2020-as második elődöntői. A Chelsea hívei, persze, azt is szívesen feljegyzik, hogy csapatuk az elmúlt négy évben már harmadszor ejtette ki a Manchester Unitedet az FA-kupából, vagy azt, hogy minden sorozatot figyelembe véve két év után tudták ismét legyőzni a Vörös Ördögöket.

Ole Gunnar Solskjaer legénysége január óta először kapott ki, 19 mérkőzést játszott eddig veretlenül. A norvég edző vélhetően rosszul döntött, amikor az általában a kupameccseken szerepeltetett Romero helyett De Geát állított a kapuba, a spanyol két súlyos hibája is közrejátszott abban, hogy a kiegyenlített első félidő végén Olivier Giroud, majd a második játékrész elején Mason Mount is gólt szerezzen.

Miután a 71. percben a Rüdigerrel hadakozó Maguire lábáról saját kapujába került a labda, eldőlt a mérkőzés, hiába szépített a hajrában a büntetőt értékesítő Bruno Fernandes.

A játék nagyon sokszor, nagyon hosszú ideig állt, négyszer is komolyabbnak tűnő fejsérülést kellett kezelniük az orvosoknak. A legrosszabbul Eric Bailly járt, akit kórházba szállítottak.

Miután a Tottenham 3-0-ra legyőzte a Leicestert a Premier League-ben, s a Rókák az utolsó fordulóban a Manchester Uniteddel játszanak, a Chelsea-nek nagyon jó esélye van Frank Lampard első idényében a BL-indulás kiharcolására, s egyetlen lépésre van az FA-kupa megnyerésétől. Ugyanannyira, mint Mikel Arteta Arsenalja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×