eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vári Attila: lesz 13 olimpiai érmünk, ha lesz elég edzőtábor

A vízilabdázók sportági vezetője, MOB elnökségi tag szerint vannak feltételei az éremígéret tarthatóságának.

Szombaton megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság. A szervezet elnöke Kulcsár Krisztián marad, az elnökségbe pedig ezúttal is beválasztották a Magyar Vízilabda Szövetséget irányító Vári Attilát, aki szerint a személyét érő választás mindenképpen a sportágának szól.

"A januári Európa-bajnokságon a férfi vízilabda-válogatott kiharcolta az olimpiai részvétel lehetőséget, a hölgye pedig bronzérmet szereztek, aminek szintén nagyon örültünk, mert az olimpia egyik komoly esélyesét győzték le a bronzmérkőzésen" - pillantott a múltba Vári Attila, utalva Hollandia budapesti legyőzésére, de szerinte a női válogatottnak még ha nehéz is lesz az út, a januári kvalifikációs eseményen 2021-ben kiharcolhatják az ötkarikás részvételt; ennek megfelelően edzenek már most is a legjobbak.

MOB-elnökségi tagként a tokiói olimpiával kapcsolatban konkrétabban is megfogalmazta várakozásait.

"Egy más éghajlaton rendezett olimpia mindig sokkal-sokkal nehezebb, hiszen a felkészülés is tele van tűzdelve

más éghajlati edzőtáborok kötelezettségeivel,

amelyeket ha nem végzünk el, nem is nagyon van esély fizikailag jó szereplésre. Reméljük, ezeket a nehézségeket a következő időszakban le tudjuk küzdeni" - mondta Vári Attila.

Ha pedig sikerül megtartani minden elképzelt, tervezett edzőtábort, akkor reális, hogy 13 éremmel térjen haza a magyar küldöttség a 2021-ben esedékes, "2020-as" olimpiáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×