eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke felszólal a szervezet közgyűlésén a budapesti Larus rendezvényközpontban 2019. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kulcsár Krisztián régi-új MOB-elnök: kevés dolog fog változni

Nehezen jósol az újraválasztott olimpiai bizottsági elnök olimpiai éremszámot Tokióra, az ok igen prózai.

Újabb 4 évre Kulcsár Krisztiánt választották szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság elnökévé. A sportvezetőt 103 tag biztosította támogatásáról, hárman szavaztak ellene, a két alelnök Schmidt Gábor és Deutsch Tamás lett.

Kulcsár Krisztián őszintén megmondta az InfoRádiónak: örült, hogy nem volt vetélytársa.

"Nemesebb a győzelem, ha van ellenfél, de

a zabszem mégis kisebb, ha nincs. Én már emögött is egyfajta támogatást véltem felfedezni a tagság részéről, hogy az út, amin járunk, helyes. És nagyon örülök annak is, hogy minimális volt a nem szavazatok száma is az újraválasztás kapcsán" - fogalmazott Kulcsár Krisztián.

Az elnökség összetétele nagyjából hasonló az előző cikluséhoz, ezért adódik a kérdés, fognak-e bármit másként csinálni, mint ahogy eddig.

"Nem sok mindent. A változtatást nem is indokolja semmi. Az irányvonal teljesen egyértelmű és világos. Két éve fogadtuk el a stratégiánkat, ami nagyjából azt fogalmazza meg, hogy a működésünket, szervezetünket, bizottsági összetételeinket, munkánkat minél inkább harmonizáljuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottság munkájával. Azt hiszem, ez világos és elfogadható cél, amit nagy örömömre a tagság is magáénak érez."

Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség vezére ugyanakkor alelnökké vált, eddig "csak" elnökségi tag volt. Hogy miben áll az ő előrelépése, arról Kulcsár Krisztián azt mondta, ő a legeredményesebb olimpiai sportág vezetője, és eddig is nagyon harmonikus volt kettejük viszonya, de most nagyobb lesz majd az elvárás Schmidt Gábor felé.

A most kezdődő ciklusba három olimpia is belefér, két nyári és egy téli. Az elvárásokról szólva a régi-új elnök azt mondta, a 2022-es pekingi olimpiára még nem fogalmaztak meg ilyet, és a 2021-ben pótlandó nyárira is nehéz, sok esélyesünk ugyanis már a pályafutása vége felé jár, az ő számukra pedig nem igazán jön jól az, hogy egy évvel később vannak a játékok - igaz, jönnek a fiatalok is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×