eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

NBA - Elhunyt a Washington legendás játékosa

Hetvennégy éves korában elhunyt Wes Unseld, a Washington Wizards kosárlabdacsapatának legendája.

A hosszú ideje betegeskedő egykori center halálát tüdőgyulladás okozta az észak-amerikai profi ligában (NBA) szereplő együttes keddi közleménye szerint.

Unseldet - aki egy szavazáson bekerült a liga történetének ötven legjobbja közé - 1968-ban választotta ki az amatőr játékosbörze második helyén az akkor még Baltimore Bullets nevű együttes, amelyben és annak jogutódjában 13 szezont játszott.

A csapattal 1978-ban bajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul őt választották a Seattle Supersonics elleni döntő legértékesebb játékosának (MVP). Wilt Chamberlain mellett a másik olyan kosaras, aki első szezonjában egyszerre érdemelte ki az Év újonca és az alapszakasz-MVP címet.

Az All Star-gálán ötször szerepelt, az év legjobb csapatába egyszer került be, a Hírességek Csarnokának 1988 óta tagja, 41-es mezszámát csapata visszavonultatta. Az NBA-ben karrierje során átlagban 10,8 pontot és 14 lepattanót szerzett, súlyos térdfájdalmai miatt vonult vissza.

Játékos-pályafutása után 1987 és 1994 között vezetőedzőként irányította az akkor már Washingtonban játszó együttest, melynek 1996 és 2003 között főigazgatója volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×