eur:
396.41
usd:
369.97
bux:
71945.18
2024. július 2. kedd Ottó
Az osztrák Dominic Thiem ünnepel, miután 3:6, 6:4, 7:6, 7:6 arányban legyőzte a német Alexander Zverevet az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbour

Dominic Thiem: nincs olyan teniszező, aki a túlélésért küzd

Az ATP világranglistájának harmadik helyén álló osztrák éljátékos nem igazán ért egyet a koronavírus-járvány miatt bevétel nélkül maradó teniszezők megsegítésének ötletével.

Thiem azt követően nyilatkozott a bécsi Kronen Zeitungnak skype-on keresztül, hogy a „nagy hármas” tagjai, Novak Djokovics, Roger Federer és Rafael Nadal egyeztetett arról, hogy létrehoznának egy pénzügyi alapot, amelynek segítésével a világranglista első száz helye támogathatná a kétszázötvenediktől az ezredik helyezettig tartó mezőnyt.

„Nincs olyan teniszező, aki a túlélésért küzd, egyikük sem fog éhen halni” – mondta Thiem.

Alighanem nagy vitát generálva megkérdőjelezte néhány magasabb ATP-ranglistaszámú játékos erkölcsét: „Sokan, nagyon sokan vannak köztük ugyanakkor, akik számára nem a sport az első, és nem élnek profihoz méltóan. Nem értem, miért kellene nekik pénzt adnom, én inkább azokat támogatnám, akik valóban rászorulnak”

Hangsúlyozta: a legszűkebb elit mindegyik játékosa nagyon keményen megdolgozott pozíciójáért és sikereiért.

Címlapról ajánljuk

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×