eur:
396.1
usd:
359.52
bux:
71885.64
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Szapporói hős lenne a hokiszövetség elnöke

Elhagyja a Schiller-Vasas HC vezetését és indul a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöki posztjáért Szuper Levente.

Közleménye szerint a klubnál az utóbbi kilenc évben felépített szakosztályi rendszer - amely a Schiller-Vasas HC elmúlt két évében csúcsosodott ki - a tao-műhelyek egyik mintapéldánya volt. Ebben a két szezonban a csapat több tucat magyar jégkorongozónak biztosított lehetőséget az utánpótláskorból kinőve a felnőtt bajnokságban bizonyítani, és mindkét idényben adott játékost a válogatottnak is. Kitért rá, az Erste Ligában egyedüliként a piros-kék együttes fizeti folyamatosan a játékosait azóta, hogy a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárultak a pontvadászat küzdelmei.

"A Schiller-Vasas HC vezetését május elsejével átadom egy befektetői körnek, amely támogatói csoportnak elsődleges és kimagasló célja, hogy továbbvigye azt a szisztematikus munkát, amit eddig képviseltünk, fejlessze, és további sikereket hozzon a magyar jégkorongnak minden vertikumban" - idézi a közlemény a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló magyar válogatott kapusát.

A 39 éves sportvezető egyúttal egy másik fontos döntést is meghozott.

"Felmérve és tapasztalva az utóbbi években történteket, továbbá az előttünk tornyosuló feladatokat, úgy döntöttem, hogy sokak bátorítására elindulok a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki posztjáért a májusi tisztújító közgyűlésen. Teszem mindezt továbbra is a magyar jégkorong szolgálatáért, a nehézségek és a feladatok tudatában" - fogalmazott Szuper Levente.

Az MJSZ elnöke 2016 májusa óta Such György.

"A sportágnak nyolc-kilenc éve óriási lehetőségei vannak, de nem hozta ki a maximális potenciált, ami ebben az időszakban benne volt" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Szuper, aki 35 éve van a sportágban.

"Úgy érzem, hogy a paradigmaváltásnak most van itt az ideje."

A korábban az észak-amerikai profiligában (NHL) a Calgary Flames kispadjáig jutó Szuper részletes, a szakmát előtérbe helyező dolgozatot állított össze arról, hogyan képzeli el a magyar jégkorong jövőjét.

Ebben például a szakmai képzéseket és továbbképzéseket, az ezekhez kapcsolódó programok előtérbe helyezését, az Erste Liga helyzetének, kommunikációjának javítását, valamint az infrastrukturális fejlesztéseket nevezte meg kulcskérdésekként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint az alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×