eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország – Görögország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 17-én.
Nyitókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

Szigorú óvintézkedések mellett áll edzésbe a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is folytatni kényszerül felkészülését, ugyanakkor a férficsapatnak egyelőre nincs erre szüksége.

Bíró Attila, az Európa-bajnoki bronzérmes női együttes szövetségi kapitánya a vlv.hu szakportálnak elmondta, mivel a márciusról májusra halasztott olimpiai selejtező időpontja még nem módosult, ezért úgy készülnek, hogy a kvótát ezen a viadalon kell megszerezniük, elméletileg az olaszországi Triesztben.

"Amíg ez így van, és nem jelentik be a torna további halasztását, nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy akár csak egy hónap is kimarad a felkészülésből"

- tette hozzá a szakember, akinek tanítványai már túl vannak egy kéthetes önkéntes házi karanténos időszakon, jelenleg pedig otthon online edzéseket végeznek.

A csapat hamarosan a Komjádi Uszodában folytatja felkészülését különleges egészségügyi óvintézkedések mellett, első lépésként minden vízbe szálló játékosnak két egymást követő negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia. Bíró Attila terve, hogy

  • délután, este mindenki otthon végezne szárazföldi edzést,
  • délelőttönként pedig egy hosszabb vízi foglalkozás lenne a Komjádiban.

"Ez egyelőre másfél hétig tartana, s amennyiben a vírushelyzet kedvező fordulatot venne, és biztossá válna, hogy a májusi selejtezőt nem halasztják el, akkor áttérnénk a napi két vizes edzésre" - mondta a kapitány, aki néhány játékosra nem számíthat, ugyanis van olyan, aki idős családtagjával él együtt, míg például Rybanska Natasa a szlovákiai Pöstyénben ragadt, és ha visszatérne, az újabb két hét karantént jelentene számára.

A januári Európa-bajnokságon a Duna Arénában aranyérmes férfiválogatottnak nincs ilyen nehéz dolga, ugyanis azzal a sikerével kiharcolta a tokiói szereplést. Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, hogy eredetileg június közepén, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét követően kezdték volna a felkészülést, de

ha nem lesz bajnokság, és a nemzetközi kupasorozatok sem folytatódnak, akkor előrehozhatják a keretedzéseket

- természetesen ha minden szükséges feltétel teljesül.

"A válogatott játékosoknak - a stábtagok bevonásával - a hétköznapok teendőire vonatkozóan különféle ajánlásokat küldtem ki. Ezek orvosi, táplálkozási, mentális szempontból tartalmaznak instrukciókat, és természetesen az otthoni edzések részleteire is kiterjedtek" - mondta Märcz Tamás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×